keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Taulukollaasi


Täällä on tullut vettä koko päivän, jotenka nyt on hyvä tilaisuus istahtaa koneelle. Huomenna sitten jatkuukin pihahommat kun on taas aurinkoa luvattu :) Vesisade tuli kyllä enemmän kuin tarpeeseen. Jospa se vähän puhdistaisi ilmaa siitepölyistä niin tämän allekirjoittaneen ei tarvitsisi kokoajan kulkea nenäliina kourassa. 

Viime syksynä tuli siivottua koti jokaista nurkkaa ja laatikkoa myöten. Erinäisistä laatikoista löytyi kasa kehyksiä, joita hetken pyörittelin käsissä ja mietin viedäkkö kirpparille vai mitä tehdä. Osa kehyksistä sai valkoisen maalikerroksen yleen ja pääsi yläkerran aulaan kokovartalopeilin kaveriksi. Vähän jäi kokonaisuus kuitenkin epämääräisen näköiseksi, jotenka muutama kehys piti vielä kaupasta kipaista edellisten kaveriksi.


Muutama aika sitten sain tauluihin laitettua kuvatkin, kun postitäti kiikutti meille kasan valokuvia. Täällä ollaan auttamattoman vanhanaikaisia ja kehitetään kuvista edelleenkin paperiversioita ja laitetaan ne vanhanaikaisiin kansioihin. Tunnustaako kukaan olevan yhtä vanhanaikainen valokuvien suhteen?

Nyt jäin miettimään, josko nuo kuvat olisi sittenkin pitänyt olla mustavalkoisia. Muutenkin muutama noista kuvista ei oikein istu kokonaisuuteen. Tarvii nyt kesällä ottaa uusia kuvia ja syksyllä sitten voisi laittaa uuden tilauksen menemään.


Peilistä vilahtaa lasten sänky ja sehän tarkoittaa sitä ettei meillä lastenhuoneet ole vieläkään valmiita. Alkuvuodesta tuli vähän taukoa remppaan kun vauveli syntyi, enkä minä tunnustaudu miksikään superäidiksi joka jaksaisi hoitaa juuri synnyttäneenä lapset ja koko kodin! 
Kovasti siellä mies on kuitenkin ahertanut viimeaikoina ja paljon on tullutkin edistystä. Tällä viikolla päästään laittelemaan jo lattialankkuja paikoilleen. Kuullostaa jo aika valmiilta, mutta todellisuudessa siellä vielä hommaa piisaa vaikka kuinka.
Nyt on tullut itselle ekaa kertaa kärsimätön olo lastenhuoneiden kanssa. Valmistuisivat jo! Olisi kiva saada vähän väljemmät asuinolot! Hommaa ei tietenkään nopeuta alkava kesä ja muutamat tekemättömät ulkohommat mitkä siirtyivät viimekesältä tälle kesälle...
Eipä ne huoneet hätäilemällä valmistu ja kiva se olisi myös kesällä päästä omalle teranssille istuskelemaan ja olemaan, jotenka ei se nyt ole huono vaikka noita ulkohommiakin jatkettaisiin. Jospa pääsisin laittelemaan lastenhuoneita vaikka jouluksi ;D

Ja uudet lukijat, tervetuloa joukkoon mukaan!! :)

10 kommenttia:

 1. Minä olen täällä käsi pystyssä, eli siis tilaan valokuvat ja laitan kansioihin :) Olen siinä (ja monessa muussakin )asiassa vanhanaikainen ja kuvathan pitää tietysti olla kansiossa aikajärjestyksessä ja selostukset vielä perässä, että vanhanakin tietää, mikä kuva on mistäkin ;). Kyllähän sitä monenmoista puuhaa lapsiperheellä ja omakotitalossa asuvalla riittää - niin sisällä kuin ulkona. Meilläkin kaikenlaista pientä roikkuu, toivon, että saatais kesällä kans vihdoin kuntoon edes tuo rappusten alla oleva komero, jossa siivousvälineitä pidetään. Kaikki tavarat ovat siellä vähän sikin sokin, täytyisi joku kunnon säilytysjärjestelmä sinne kehitellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ttottakai aikajärjestykseen ja sepustukset päivämäärineen viereen :D Joskús aikasemmin kirjoitin esim, reissukuviin päiväkirjamaisesti selostukset, mutta sitä en ole enää jaksanut tehdä. Jälkeenpäin niitä on ollut tosi kiva lukea, Ei kaikkia hauskoja kommelluksia yms. muista jos ne ei ole ylhäällä :)
   Juu, ei omakotiasujalla ainakaan aika tule pitkäksi, aina löytyy jotakin puuhaa! Ite kyllä pääasiassa nautin siitä, että saa tehdä ja touhuta ja siitä, että on oma piha <3

   Poista
 2. Minulla nuo valokuvat ovat ikuisuusprojektiksi venähtäneet. Paperikuvia on vuosikausilta albumeissaan, mutta jostain kummasta syystä lasten syntymän jälkeen olen saanut vain muutamia suurennoksia seinälle ja joulukorttikuvat teetettävä paperikuviksi. Kansiot on kyllä valmiina, kun vain saisi tilauksen lähtemään ja sitä ennen ne kuvat valkattua tuhansista vaihtoehdoista... Kyllä sinä minusta ihan superäiti olet, kun noin paljon saat käsilläsi aikaiseksi siinä perheen pyörittämisen ohessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä aina oma projektinsa, että saa käytyä sen miljoona kuvaa läpi ja valkattua niistä parhaimmat! Sen voisin kyllä delekoida jollekin :O Kyllä kuule taidan olla kaukana superäidistä... tuo käsillä tekeminen on itelle tapa pitää pää kunnossa tässä arjen sekamelskassa ;) Mulla taitaa mennä nuo käsityötkin vähän kausittain, välillä saa enempi aikaan, toisinaan taas takkuaa! Kiitos Pizzicato :)

   Poista
 3. Ihana yksityiskohta seinällä nuo kehykset. Kyllä minulla on jäänyt kuvien teettäminen, mutta minulle se on haave, joka joskus ehkä toteutuisi. Joskus olemme teettäneet kuvakirjoja, niitäkin on ollut kiva katsella. Koneella kun ovat tai jossain levyllä, niin helposti jää katseleminen paljon vähemmälle kuin mitä kädessä voi katsella. Olet kyllä reipas äiti kun siellä touhuilet monenlaisia muitakin asioita rempan keskellä kuin rutiinikotityöt :) Mukava varmasti saada huoneita valmiiksi, vaikka sitten jouluksi ;) Työniloa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kollaasi menee vähän niinkuin huonekaluna kun tuohon ei voinut oikein mitään lipastoa tms. laittaa ja seinä oli tosi tyhjän näköinen! Kuvakirjatkin on tosi kivoja, ite oon joskus miettinyt myös niiden tilausta, mutta se on jäänyt! Aika paljon pystyy kaikennäköistä touhuilla lasten kanssa, tosin se on rutkasti hitaampaa, mutta mikäs kiire tässä kotona ollessa on :) Kiitos, työniloa tarvitaan aina!

   Poista
 4. Meillä teetetään kaikki kuvat, eli ihan aataminaikaisia ollaan mekin. Itse tykkään katsella kuvia aika usein ja kaikkein kätevintä se on kansioita selaamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, täältähän löytyi useampi vanhanaikainen :) Oon tehnyt jokaiselle lapselle oman valokuvakansion, niitä lapset jaksavat katsella aina yhä uudestaan!

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥