tiistai 4. maaliskuuta 2014

Vadelma-suklaatryffelikakun ohje


Tässä tämä lupaamani kakkuohje:

VADELMA-SUKLAATRYFFELIKAKKU

POHJA:
300 g pehmeää voita tai margariinia
3 dl sokeria
5 munaa
3 dl vehnäjauhoa
3/4 dl perunajauhoa
1 dl kaakaota
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl maitoa

Kostutukseen maitoa tai kaakaota.

TÄYTE:
Vadelmakiisseli:
400 g pakastevadelmia
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
 2 rkl perunajauhoa

Lisäksi:
2 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa
sokeria maun mukaan

TRYFFELI-KUORRUTE:
125 g kookosrasvaa
200 g taloussuklaata
1 1/3 dl vispikermaa

1. Voitele ja korppujauhota 24cm irtopohjavuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa taikinaan.
3. Paista kakkua uunin keskiosassa n. 50 min.
4. Valmista vadelmakiisseli. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kokoajan sekoittaen kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Jäähdytä kiisseli kunnolla. Laita kattila esim. altaaseen missä on pohjalla kylmää vettä.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka ja maun mukaan sokeria.
6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjakerros ja levitä päälle puolet vadelmakiisselistä ja jonka päälle puolet kermarahkaseoksesta. Nosta päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Laita päälle kansilevy ja kostuta sekin. Siirrä kakku jääkaappiin tryffelinvalmistuksen ajaksi.
7. Valmista tryffeli sulattamalla kookosrasva kattilassa. Sulata suklaa paloina sekaan. Jäähdytä hyvin (muuten kermaa joukkoon vatkatessa tryffelistä ei tule kuohkeaa), mutta älä anna kovettua. Jos kookosrasva-suklaaseos ehtii kovettua sen voi sulattaa kyllä uudelleen... Lisää jäähtyneeseen seokseen vispikerma ja vatkaa seos kuohkeaksi. Seos kovettuu melko helposti.
8. Kuorruta koko kakku suklaatryffelillä ja koristele halutessasi.


Jos haluaa oikaista tuon kiisselinkohdan niin väliin voi laittaa kaupan vadelmahilloa.
Tuo omatekemä kiisseli ei ole niin makeaa kuin valmishillot ja se tuo mielestäni kivaa raikkautta muuten makeaan kakkuun.

Kakun voi tehdä kuorrutusta myöten jo edellispäivänä (kostuta kakku siinä tapauksessa vähän niukemmin)! Itse olen tehnyt kakun aina edellispäivänä valmiiksi ja käyttänyt kostuketta 1 dl -1 1/4 dl, jolloin kakku ei ole syöntipäivänäkään ihan "litimärkää". Mutta se taitaapi olla makuasia kuinka märästä kakusta tykkää!

Herkullisia kakkuhetkiä :)


4 kommenttia:

  1. Suuret kiitokset kun kirjoitit ohjeen tänne. Poimin sen täältä omaan leipomusvihkooni ja kokeilen testata, nam :)

    VastaaPoista
  2. Oooooh, sanon minä! Tämä menee ehdottomasti kokeilulistalle! Ihan huippuherkulliset kuvatkin! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta, nam, mikä kakku :)! Jospa saisin iteki kokeiltua :)!

    VastaaPoista
  4. Olkaapa hyvät!! Kannattaa ehdottomasti kokeilla, on meinaan senverta hyvää!! :)

    VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥