sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Synttärikakkua ja "uusi" pirtinpöytä


Taas mennä hurahti se päivä jolloin ikälukumittarissa vaihtui numero.


Tottahan tuota päivää piti pienimuotoisesti juhlistaa kun kerran viimeisen kerran tässä kaksikymmentävuotta täytettiin!
Ensi vuonna olisikin sitten pyöreämmät juhlat tiedossa, HUI!!!


Muutaman ystävänkin sain , oman väen lisäksi, juhlistamaan päivää kanssani.


Kakkukin piti tietenkin leipasta, onhan synttärikaffet ilman kakkua kuin...
hmmmm.. kuin synttärikaffet ilman kakkua!
Kakun kyytipojaksi tein vielä mustikkamuffinsseja valkosuklaakuorrutteella. Olin ostanut epähuomiossa liian vähän valkosuklaata, jonka seurauksena kuorrutteesta tuli aivan liian löysää eikä siitä saanut tehtyä kauniita pursotuksia. Onneksi sentään tuo ei vaikuttanut makuun millään muotoa :)

  
 Päädyin pitkästä aikaa leipomaan vadelma-tryffelikakkua.
Ja voin kertoa, että tämä kakku vie kielen mennessään!!

Jos joku haluaa niin voin laitella tänne tuon kaakun ohjeen!



 Suolapalana oli tarjolla kinkkupiirakkaa.


Sitten tuohon pöytäosioon...

Tuossa syksymmällä mainitsinkin, että saimme viime kesänä muutamia vanhoja huonekaluja, josta yksi oli tämä keittiömme pirtinpöytä. Pöytä on tosi vanha, en tarkalleen tiedä kuinka vanha, mutta kuulemanmukaan isoisäni on lusikoinut puuronsa tämän pöydän ääressä pikkupoikana.


Tykkään niin kovasti tästä elämää nähneestä pirttikalustosta. Kolhut ja koloset kuuluvat mielestäni tälläisiin vanhoihin huonekaluihin. Pöydässä ja penkeissä ei ole käytetty ollenkaan nauloja vaan kaikki on kasattu puuliitoksin ja pöytä on kahdesta leveästä lankusta tehty! Kyllä ennen vanhaa on osattu :)
Kaluston väritys oli ainut mikä ei niin silmää hivellyt, jotenka uudelleenkäsittely oli ajankohtaista...


Katsokaa vaikka pöydän alkuperäistä väriä... oliskohan tuo peräti myrkynvihreää!!! Myrkynvihreän kuoren alta paljastui mintunvihreä maalikerros, joka puolestaan kätki alleensa punaisen kerroksen. Olisi kyllä kiva tietää millaisia maaleja ennen on käytetty, nimittäin se punainen kerros tukki hiomakoneen kuin sähköhöylänkin. Hidasta hommaa siis ja senpä takia meillä puutuu vielä toinen penkki pöydän äärestä. Siellä se kellarissa odottelee kesää saapuvaksi...

Pöytä penkkineen on vahattu Osmo Colorin peittävällä valkoisella vahalla yhteen kertaan.

Vielä loppuun kuvat synttärikortista missä oli niin osuva teksti
ja upean värisestä synttärikukasta.


Leppoisaa sunnuntaipäivää teille lukijani!!

ps. täällä rupesi tupruttamaan lunta,
justiinsa kun oon alkanut odottamaan kevättä oikein toden teolla :/

11 kommenttia:

  1. Paljon onnea syntymäpäivän johdosta :) Heti alkuun, että mielellään kakun ohjetta otan, jos vain jaksat sen tänne kirjoittaa. On niin herkullisen näköinen. Keväällä olisi juhlat tiedossa ja mielellään otan vastaan hyviä ohjeita. Ihana on pöytä ja miten arvokasta, että vanhat tapahtumat kulkee mukana. Meilläkin on samantyyppinen pirttikalusto, ei kylläkään kun noin viisitoista vuotta vanha. Kaunis on kattaus ja kuvat ihania :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Mun mielestä on kiva, jos huonekaluilla on tarinoita kerrottavana :) Tuolla pöydällä on vielä erityistä arvoa kun se on kulkenut suvussa. Laittelen kakkuohjetta tulemaan lähipäivinä!

      Poista
  2. Oi mitä ihania herkkuja <3 Kauniita! Onnea onnea :)

    VastaaPoista
  3. Onnea! Taas niin herkullisen näköisiä tarjottavia, olet kyllä taitava leipuri. Noista vanhoista huonekaluista voi kyllä löytyä mitä mielenkiintoisempia värisävyjä. Itsekin olen saman todennut mummon jakkaroita hiotessani ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Niinpä, ikinä ei tiedä kuinka monta maalikerrosta joutuu hiomaan ja mitä värejä sieltä ilmestyy... mielenkiintoista hommaa siis ;)

      Poista
  4. Onnittelut ikääntymisestä :)! Huikean näköisiä leivonnaisia ja aivan ihana pöytä:)! Oot niin taitava tekemään elämästä kaunista:)! Laitapa tuo kakkuohje, voisin iteki koettaa osaisinko, kun en mikään leipurimestari ole..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Tykkään itekkin pöydästä tosi paljon! Joo ei täälläkään mitään leipurimestareita olla, mulla onkin ollut aina motto noissa leipomisjutuissa, että ei näkö vaan se maku :) Mutta toki on kiva jos leivonnaisesta saa vielä kivannäköisen! Laitten ohjetta joku päivä tulemaan...

      Poista
  5. Onnittelut =) Oispa ihana saada tuon kakun ohje. Näyttää niin herkulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näpyttelen kakun ohjeen tänne kunhan kerkeän...

      Poista
  6. Paljon onnea! :) Meilläpä on lähekkäin sitte synttäripäivät ;) Mulla vaan pari vuotta enempi mittarissa ;)
    Aivan ihana tuo pöytä kyllä, tykkään niin paljon kans noista vanhoista huonekaluista! Ja se on tosiaan mielenkiintosta poistella noita maaleja. :) Muistelen kans että meillä oli tuossa yhessä vanhassa lipastosssa alimmaisena semmonen punertava "maali", tai mikä lie, joka oli tosi tahmeaa eikä meinannu saada pois millään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos!! Varmaan siis ollut samaa maalia mitä meidän pöydässä, niin ärsyttävää tököttiä! Kait ne on ennenvanhaa ottaneet varman päälle ja sutineet huonekalut semmosilla aineilla mitkä ei lähde kulumallakaan pois ;)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥