torstai 6. maaliskuuta 2014

Mekkokokeilu ja villasukat



Tuossa aikaisemmin mainitsinkin, että olen tekemässä jotakin itselle. Tässä ne itselleni tekemät jutut nyt sitten tuleepi...

Olen ihastellut jo jonkin aikaa Lumoan mekkoja. Hinta kyseisillä mekoilla on vaan aikas suolainen, jotenka sinne nettikaupaan ne ihanuudet ovat osaltani jääneet! 
Nyt kun sain tuon vauvamassun pois niin ajattelin, että koetanpa tehdä köyhännaisenversion näistä Lumoan mekoista. Siitä onkin aikaa kun viimeeksi olen jotakin itselle ommellut..!!


Perustrikoomekko... 
senhän ei pitäisi olla vaikeaa ja kaavoiksikin keksin saksia yhden kauhtuneen trikoopaidan. Huh, miten voikin yksi paita aukileikattuna olla niin kiero! Ja miten en ollut huomannut sitä kun kyseistä paitaa käytin!!! Eipä siitä paidasta kauheasti hyötyä ollut, itse jouduin alkaa kaavoja soveltamaan. Onneksi trikoon joustaa, vaikka tämä EK:sta ostamani versio ei niitä joustavimpia ollutkaan!


Ompelu sitten sujuikin kommelluksitta.
Jotta sain mekosta haaveilemani mekon näköisen piti eteen keksiä kaulus. 
Mummolta perittyä aarrelaatikkoa siis kaivelemaan... ja sieltähän se löytyi, mummon vanha, virkattu irtokaulus, jonka ompelin pääntietä koristamaan!
Trikoohan ei tuosta edestä pitsin takia jousta, jotenka minun piti leikata lovi niskaan, että saan pään ujutettua kaula-aukosta sisään.


Ja hei, miten te muut, poseeraatteko mielellään kameran edessä??
Minulla taitaa olla joku linssineduskriisi (vaikka tässäkin esiinnyn aivan päättömänä) kun joka asento tuntui niin epäluonnolliselta. Ja yhtäkkiä raajoja tuntui olevat aivan liikaa, kun ei tiennyt mitenpäin jalat asettelisi ja kädetkin olivat vain tiellä. Outoa, kun yleensä taas tuntuu ettei kaksi kättä riitä mihinkään!! Ja hirveässä hötäkässä unohdin näköjään suoria mekon helmankin ;)

Juu, kyllä meikäläinen viihtyy paremmin tuolla kameran takana ;)


Alkuvuodesta aloitetut villasukatkin valmistuivat muutama päivä sitten. 
Lankana noissa on Lauri sukkalankaa ja ohjeen löysin täältä.
Ei ollut ollenkaan niin vaikeat tehdä miltä ne silmääni näyttivät, 
kiitos vaan hyvän ohjeen!!


Kyllä nyt kelpaa,
 päällä uusi mekko ja
jalkoja lämmittävät uutukaiset sukat!!

23 kommenttia:

  1. Kaunis mekko, ihana tuo pitsi. Ja kyllä, todellakin kauhea kamerakammo täälläkin, mutta hyviä kuviahan nämä ovat, ihan oikea määrä raajojakin näyttäisi kuvissa olevan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ninnu! Lohduttavaa kuulla etten ole yksin kamerakammoni kanssa ;)

      Poista
  2. Kyllä on kaunis mekko ja tyylikäs väriyhdistelmä. Valkoinen leveä pitsi sopii tosi kauniisti pääntielle. Tuollaisia tunikamittaisia mekkoja on niin ihana pitää kapeiden housujen tai leggareiden kanssa. Minusta on äärimmäisen hankalaa olla kuvattavana, kuvia pitää ottaa hirveä määrä ennenkuin muutama niistä vaikuttaa passelilta :) Ei helppoa puuhaa, mutta kuitenkin asu on helpompi esitellä kantajallaan kuin lattialla. Tai ainakin paremmin saa selvää, mitä sitä on saanut aikaiseksi :) Sinun kuvasi ovat hyvin luonnollisia ja onnistuneita !! Villasukkien pitsineulos yhdistyy kivasti mekon pitsin kanssa. Ihanat sukat ja näyttää aika haastavalta tuo neulosmalli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Leggarit ja mekko/tunika on ehkä mukavin asu minkä tiedän, ei kiristä eikä purista! Sama homma, kuvia joutui räpsimään vaikka kuinka monta ja oikeastaan vain nuo kaksi olivat julkaisukelpoisia ;) Ensiksi mietin, että kuvaan mekon henkarissa, mutta se näytti hmmm.. ihan koltulta! Villasukkien pitsineulos oli yllättävän helppo tehdä, itsekkin ajattelin aluksi, että se on vaikeaa!

      Poista
  3. Voi kuinka ihana mekko - minäkin haluan tuollaisen! Trikoo onnistuu, mutta mistäs noin ihanan pitsiaarteen löytää, ei mistään, ei ainakaan oman mummun omaa :). Sukatkin niin herttaiset. Onhan se kuvaus aina sellaista aikaa vievää puuhaa, hirveä määrä kuvia, joista sitten muutaman toivoo onnistuvan. Itse otan nykyään itselaukaisulla, kun lapset ei jaksa ottaa riittävää määrää kuvia :). Hyviä kuvia nämä sinun ovat, mekkokin erottuu selkeästi valkoisesta portaikosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Meillä mies pääsi leikkimään valokuvaajaa ;) Onneksi suostui niin ei minun tarvinnut alkaa säätämään jalustojen sun muitten kanssa! Henkarissa mekko oli pelkkää mustaa massaa, jotenka kyllä näistä sovituskuvista enemmän selvää saa. Kuvia vain sai ottaa sen sata.. ;)

      Poista
  4. Oih kauniin mekon olet ommellut! Minä olen puolestani täysi tumpelo ompelukoneen äärellä ja siksi kadehtien aina muiden tekemiä ompeluksia katselen. Hienot tuli sukistakin, mahtavaa, että ohjeesta oli apua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Minä puolestani vasta opettelen neulomisen saloja, onneksi netti on pullollaan ohjeita ja neuvoja :)

      Poista
  5. Voi että miten nätti mekko! Olempa tainnut itsekin joskus ihastella kyseisiä mekkoja mutta hinta tais olla sitten ei-niin-kukkaroystävällinen ;) näin kesän tuloa vasten olisi aika kiva tuollainen keltaisena. sellainen hiukan oranssiin taittuva. Ja ihanat nuo sukatkin! terv, sukkamaniaa-sairastava äiti-ihminen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni! Itsekkin mietin tuota väriasiaa, tehdäkkö mekosta tummanharmaan, leijonankeltaisen vaiko perusmustan. Päädyin sitten mustaan kun ajattelin josko mekon viitsisi laittaa tuleviin ristiäisiin päälle!

      Poista
  6. Tulipas siitä kiva! Itsellä on sama suunnitelma, ostin mekkoa varten mustaa joustocollegea, mutta kauluksen pitsistä ei vielä ole mitään suunnitelmaa. Nämä kuvat todellakin motivoivat ompelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mirka! Joustocollegesta tulee varmasti myös kiva mekko. Löytyisköhän kirpparilta vanhaa pitsikaulusta ;) Jotkut kangaskaupat myyvät erilaisia pitsikoristeita, itse en jaksanut lähteä metsästämään, jotenka päädyin tuohon mummon vanhaan kaulukseen! Onneksi päädyin, se kun passaa mielestäni hyvin tuohon :)

      Poista
  7. Kiva nähä rouvastakin kuvaa välillä, vaikkakin päättömänä ;D Tosi nätti mekko kyllä ja sukat kans aivan ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia T! Hui, mulla ei taitaisi ikinä rohkeus riittää naamakuvan laittoon tänne. Päätön siis esiintyköön vaan päättömänä ;)

      Poista
  8. Ihana mekko ja kauniit sukat! Paljon ihanampaa saa itse tekemällä, kuin mistään kaupasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ... ja persoonallisempaa, ei pitäisi joka kadunkulmassa tulla vastaan samanlaista vaatekappaletta kantavaa ihmistä :) Kiitos Pizzicato!

      Poista
  9. Hei!

    Löysin vasta blogiisi ja klikkasin itseni lukijaksi:-) Kaunis, raikas, kodikas blogi!:-)

    Leppoisaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos!! Kiva kun löysit tänne ja tervetuloa seurailemaan touhujani!
      Mukavaa viikkoa myös sinulle :)

      Poista
  10. Kaunis paita, ja kivat sukatkin! pitsit kierrän yleensä kaukaa mutta nyt kyllä täytyy kokeilla, niin hieno tuo paitasi on! :)

    VastaaPoista
  11. Ihana blogi sinulla! Löysin jostain linkin kautta tänne. :) ihana mekko ja varsinkin nuo sukat on todella kauniit! Täällä yksi villasukkien suurkuluttaja ihailee niitä! Pakko jäädä lukijaksesi, näyttää niin tosi kivalta nuo muutkin postisi. :)

    VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥