keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Keväisiä värejä


Talvi tuntuu menneen taas menojaan, vai onko tänä vuonna edes talvea ollutkaan?
Jos on niin ainakin se on ollut kovin erikoinen!
Jotenkin tämä lumettomuus vähälumisuus ja plussanpuolella sitkeästi oleva ilmanala lennättää ajatuksiin jo kevään...

Niinpä olkkarin sohvatyynyt ovat saaneet keväisenväriset tyynynpäälliset ylleen.

Vähän ennen vauvan syntymää ompelin violettikukkaisen tyynynpäällisen muiden tyynyjen seuraksi. Kangas huusi päästä mukaan Eurokankaan palalaarista ja kotona se huusi päästä sohvatyynyksi! Muitten tyynyjen kankaat ovat Tildaa ja vanhimmat olen tehnyt varmaan parisen vuotta sitten.


Pysyykö teillä, joilla on pikkulapsia, tyynyt sohvilla?


Meillä pysyy yöajan, hah!
Päivällä sohvatyynyt on iloisena sekamelskana pitkin lattiaa tai jos lapsilta kysyy niin ne aina liittyvät johonkin leikkiin ja ovat muka niin tarkoin aseteltuja!
Kun kerta tyynyillä saa kaikenmaailman kotileikit, riippusiltaleikit ja sun muut leikit aikaiseksi niin mitäpä sitä kaikkea kieltämään, hyviltä ne näyttävät lattiallakin ;D


Kirpulla on päällä Isosiskon vanha mekko. Olen ommellut sen aikanaan Isosiskolle Tildan kankaista. Kaava on Ottobrestä (1/2010).


Itse tykkään tosi paljon tämän mekon mallista ja senpä takia mekko tuli jemmattua Isosiskon kasvettua siitä ulos. Nuo edessä ja takana olevat laskokset (näkyvät vähän huonosti kuvissa) ovat ihania! Kirpun mielestä taas taskut ovat mekon parhaimmistoa :)


Viime viikonloppuna otettiin varaslähtö laskiaiseen ja leivottiin lasten kanssa laskiaispullia. 
Ne on vaan niiiiin hyviä!!


Lasikannu tarttui matkaani 50 senttillä kun olin ostamassa tuleviin ristiäisiin servettejä, kynttilöitä ym. tarvikkeita. Samasta kaupasta löytyi myös tuo kakkulautanen vitosella. Molemmat myytiin kakkoslaatuisina (kannussa on tuskin huomattava jälki rivan kohdalla ja kakkulautasen pohjassa olevan jalan ympärille on tursunnut liimaa), mutta "viat" ovat niin näkymättömät, että päätin kotiuttaa ne meille. Tuommoista matalaa kakkulautasta olen monesti juhlia järkkäillessä kaivannutkin! Ja lasikannu... se nyt vaan oli pakko ostaa ;)

Mukavia päiviä kaikille täällä piipahtaville!

Ps. Tervetuloa joukkoon uudet lukijat!! Mukava kun olette löytäneet tänne :)

4 kommenttia:

  1. Meilläkin käy olkkarin tyynyille juuri noin, lattialla ne ovat mahtavassa sekamelskassa. Toisinaan kaikki on kasattu toiselle sohvalle korkeaksi kukkuraksi :) En viiitsi niiden suhteen niuhottaa, nopeastihan ne saa takaisin sohvalle ;). Rauhallisen sävyisiä, keväisiä tyynyjä olet tehnyt. Kaunis on mekon malli ja ihanat ovat laskokset. Malli on just suloisen pikkutyttömäinen. Olet löytänyt hyviä löytöjä, lasikannu näyttää herkän kauniilta ja pullalautanen tarjottavineen liian herkulliselta :) Kauniit ovat kuvasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin oon ajatellut, että jos kerran tyynyt ruokkivat lasten mielikuvitusta niin saahan niillä leikkiä! Ja totta nopeasti ne kerää taas oikeille paikoille! Sitten joskus kun saadaan lastenhuoneet rempattua niin tarvii varmaan ommella lasten sängyille kasa tyynyjä ja muutama lattiatyyny leikkejä varten ;) Kiitos kommentista!

      Poista
  2. Ei pysy tyynyt ei paikallaan, eikä torkkupeitot :D. Aivan ihanat, varsinkin nuo vihertävän sävyiset lintutyynyt, tereetkin olet saanut niin siististi ommeltua, niillä saa kyllä kivaa ilmettä tyynyihin. Mekko myös syötävän suloinen, kauniit kankaat. Meidänkin tytöistä keskimmäinen rakastaa taskuja :). Laskiaispullia pitäisi täälläkin leipoa, ne on kyllä herkullisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Joo, torkkupeitot on myös sellaisia mitkä ei pysy meillä paikallaan, onhan ne aivan mainioita majaleikeissä ;) Oon tehnyt pari torkkupeittoa lapsille just majaleikkejä varten, eikä varmaan haittaisi jos niitä olisi vielä pari lisää!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥