perjantai 17. tammikuuta 2014

Järjestykseen, mars!!


Kaikennäköisiä inspiraatioita sitä saattaakin saada silloin kun pitäisi mennä nukkumaan, kumma homma ;)
Pari iltaa takaperin nimittäin keksin alkaa ompelemaan tyttöjen hiuspinneille pinnityynyä.
Pinnityynyn idea ei ole mikään uusi, nappasin sen Mekkotehdas-kirjasta. En vain halunnut pinnityynystä pelkkää tavallista palleroa ja niinpä syntyi idea pinnipöllöstä.


Piirrellessä kaavoja kyseiseen pöllöön en hoksannut (lue: minulla on paha tapa tehdä ennen kuin ajattelen!), että pöllön mitat muuttuvat hieman kun se saa täytettä sisään. Seuraavaan pöllöön leventäisin vähän kaavoja ja pienentäisin hiukkasen tuota valkoista naamaosaa. Muuten tuosta tulikin aika hauska tapaus! Isompi neiti ihastui pöllöön niin, että olisi halunnut sen unikaverikseen :)


Nyt on pinnit ojennuksessa!
Pinnejä ja pompuloita on tullut tehtailtua pitkin viimevuotta. Aina kun ei ole löytynyt uuteen vaatekappaleeseen sopivaa pinniä tai ponnaria niin on pitänyt tehdä uusi (juu, ei noissa kuvissa kaikki ponnarit ja pinnit ole mitä on tullut tehtyä) ;) 
Näitä kun on helppo ja nopea tehdä ja vieläpä mukavakin! Oikeasti näihin meinasi jäädä vallan koukkuun, olisi niin tehnyt mieli tehdä vielä tuon värinen setti ja tuosta kankaasta, mutta pakkohan sitä oli vähän itseä hillitä. Eihän yksi tyttö (pienemmällä pysyy pinnit ja pompulat päässä parikymmentä sekuntia) kerkiä/tarvitse sataa hiuslenksua tai pinniä!


Pinnit, hiuslenksut ja päällystettävät napit olen tilannut Nappikauppa Punahilkasta.

Kirpsakkaa ja aurinkoista viikonloppua teille kaikille!

16 kommenttia:

  1. Vitsit, sää olet kyllä taitava kaavoittamaan noita pehmoja! Tuo pinninpöllö on aivan mahtava idea! Minkä kokoinen tuo nyt oikeastaan siis on (leveys ja korkeus)? Meidän tytöt tykkäis varmaan pinnikissasta, jos innostuisin tekemään...Suloisia on myös pinnit ja pampulat ja ei kai niitä voi koskaan olla liikaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Pöllön kokonaispituus on n. 25cm ja leveys 17cm. Pinnikissakin kuullostaa tosi hauskalta, ei muuta kuin sellaista värkkäämään!! :)

      Poista
  2. Huippu idea ja niin söpö! Minäkin ostin ennen joulua kuumaliimapistoolin, mutta ensimmäinen pinnikokeilu meni vähän mönkään. Yritin liimata nappia pinniin, mutta ei pysynyt. Olis kai pitänyt kuluttaa pintoja ennen liimaamista... Sun tekemät hiusjutut on kyllä ihania! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Minäkään en ole saanut pysymään noita kuumaliimalla (aluksi yritin sillä ja sitten jollakin muullakin liimalla, en vaan enää muista mitä se oli!). Tiimarissa ja sinellissä myydään pikaliimaa (liimaa mm. muovia ja alumiinia) millä olen saanut napit pysymään pinnissä. Osan napeista olen liimannut kaksikomponenttiliimalla ja sekin on toiminut ihan hyvin, se on vaan ärsyttävä käyttää!

      Poista
  3. Ihana idea ja mainio toteutus! Ihan huippusöpö pöllö. :)

    VastaaPoista
  4. Voi että miten hauska idea :) söpö pinnipöllö!
    Itsekin tehtailin joskus pehmopöllöjä unikavereiksi ja viime päivinä on käynyt mielessä aplikoida pöllö (näin niin ihanan version eräässä kaupassa). Saa nähdä saanko ikinä toteutusasteelle sitä, mutta sinun pöllö ainakin on ihanasti tehty ja varmasti mieluinen <3 Ja oletpa hurjasti tehtaillut noita hiusjuttuja, wow!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Toi on niin tuttua, että kivoja ideoita olisi vaikka kuinka ja paljon, mutta se, että mitä saa toteutettua niin on ihan eri juttu :)

      Poista
  5. Tuo on hauska ja kiva idea. Siinä pysyy pinnit järjestyksessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, jospa nyt ne pinnit eivät lojuisi ties missä ;)

      Poista
  6. Oi, mikä pöllö. Ihan mahtava! Huippu idea pinnien säilytykseen, tuommoiseenhan on niin herkullista laittaa pinnejä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvin ovat pinnit ainakin toistaiseksi pysyneet pöllössä ja tuosta on tytön helppo valita minkä (mitkä ;D) pinnit aamulla päähänsä laittaa!

      Poista
  7. Aivan ihana pöllö! Jotain tommosta "telinettä" pinneille oon itekkin suunnitellu pitkään, ois niin kätevää kun ois pinnit nätisti esillä, mutta suunnitteluks on jääny.. Jopsa sen sitten sais aikaseks tehä, kun pääsee sisustamaan noita lasten huoneita uudelleen kohta..
    Ja niin hienoja nuo pinnit ja pompulat! Pitäs kyllä itekkin tehä noita, niin sais just sen värisiä ku haluaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos T! Kätevältä tuo pöllö on vaikuttanutkin, vielä ainakin pinnit on pysyneet pöllössä :) Paljonhan sitä aina tulee suunniteltua kaikkea, mutta, mutta... Lapsukaiset ja huushollin pyöritys asettavat vähän haasteita omiin tekemisiin ;)

      Poista
  8. Onpa hauska pinnipöllö, kertakaikkiaan suloinen!

    VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥