maanantai 18. marraskuuta 2013

TalvikuusiKaikennäköisiä aarteita sitä saattaakin löytää metsäretkeltä...

Kävimme lasten kanssa keräämässä metsästä askartelutarvikkeita jouluisia juttuja silmällä pitäen. Vastaan tupsahti pystyyn kuollut kuusireppana ja pakkohan se oli kotiin raahata. Kotona suihkuttelin siihen lumispraytä ja tökkäsin sen sinkkisankoon, lisäsin juurelle jäkälää (vai sammaltako tuo lienee?) ja niinpä me saatiin kuistia koristamaan kivan talvinen kuusi.


Kuusen oksille ripustin, jo aikaisemmin tyttäreni kanssa tekemiä, kärpässieniä. 


Vielä piti lipaston päälle etsiä kaapista muuta kynttilälyhty valoa ja tunnelmaa tuomaan. Kuisti saikin heti mukavan talvisen ilmeen olematta kuitenkaan vielä liian jouluinen. Lähempänä joulua aion sitten vaihtaa talvikuusen tilalle oikean pienen joulupuun.


Edellisen kuvan yläreunassa pilkistää pari viimevuonna tekemääni käpypalloa, jotka ripustin kattoon roikkumaan.

***

Laittelenpa vielä loppuun tuosta kuistin lipastosta ennen ja jälkeen kuvat.

 Satuimme siis saamaan kesällä muutaman uuden tai oikeasti vanhan huonekalun meille (muista huonekaluista laittelen kuvia kun ne on saatu tuunattua). Kuistille olikin ollut etsinnässä sopivan matala lipasto lasten pipoille, hanskoille ym. ulkotamineille ja tämä lipasto sopi koon puolesta täydellisesti tuohon ikkunan alle. Jotenkin vain tuo alkuperäinen ulkoasu ei ihastuttanut suuremmasti ;) Onneksi on keksitty hiomapaperi, maalisuti ja valkoinen maali, jotenka lakattu koivupinta ei muodostunut esteeksi, hidasteeksi vain!  Vaihdoin vielä uudet vetimet puunuppien tilalle ja mielestäni tuosta kuoriutui ihan käypä yksilö :)

Kuva on otettu sieltä mistä saimme lipaston!

Vetimet ovat vielä mietinnän alla, että jääkö tuohon nuo eripariset vai pitäisikö hankkia uudet! Joka tapauksessa tykkään tuosta lipastosta ja asiansakin se on ajanut todella hyvin näinä muutamana kuukautena mitä se on meillä majaillut!


6 kommenttia:

 1. Kauniita nuo käpypallot! Miten tuollaisia tehdään? Meidänkin eteinen kaipaisi nimittäin jotain talvista koristusta, kun ihan vielä ei vihti joulukoristeita laittaa esille :D Valkoinen maali saa kyllä monesti ihmeitä aikaan noiden huonekalujen ulkonäölle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalasin aluksi styroxpallot ruskealla askartelumaalilla. Sitten kiinnitin kävyt kuumaliimalla styroxpalloon kiinni. Lopuksi tupsuttelin pensselillä valkoista askartelumaalia käpyihin niin sain pallojen ilmeestä enemmän talvisia. Kannattaa valita aika samankokoisia käpyjä samaan palloon niin pallosta tulee nätinpi. Nimittäin tuossa etumaisessa pallossa kävyt ovat aika erikokoisia ja se näyttää paljon suttuisemmalta mitä taaempi pallo. Tätä ei kyllä tuosta kuvasta niin huomaa.
   Mukavia askarteluhetkiä :)

   Poista
 2. Yksinkertaisuudessaan hurmaava tuo teidän talvikuusi ja upea tuo muodonmuutoksen läpikäynyt lipasto. Rakastan lipastoja!

  VastaaPoista
 3. Tosi ihania nuo käpypallot! Ajattelinkin kysyä miten olet ne tehnyt, mutta vastaus olikin jo ylempänä:).Kuusikin on aivan ihana. Kivaa tuo spraysumute Aivan kuin pakkanen olisi jättänyt kuuraa oksien päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Käytin vasta nyt ensimmäistä kertaa lumispraytä ja tykästyin kovin siihen! Sprayllä saisi varmaan myös kivasti ilmettä sisäkransseihin!

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥