maanantai 11. marraskuuta 2013

Mekkosukkia, kakkua ja arvonnan voittaja!


Justiinsa jokunen postaus alempana mainitsin ettei neulominen kuulu lempparipuuhiini ja sitten taas esittelen täällä villasukkia ja vieläpä kaksin kappalein!! 
En tiedä mikä lankavillitys minuun on tänäsyksynä iskenyt... 
tai oikeastaan tiedän, nimittäin puikko- ja virkkuutöitä voi tehdä missä vain ja melkeinpä milloin vain, ainakin sen muutaman uuden silmukanverran. Siis paljon helpompaa mitä ompelukoneen tai monen askartelulaatikon kaivaminen esille varsinkin silloin kuin tuntuu, että aika on kortilla! :)

Joka tapauksessa tytöt saivat neulontapuuskani ansiosta talveksi mekkosukat.
Mekkosukat...
hmmm..
kuullostavat kyllä vähän turhakkeilta, mutta saa kait sitä pikkutytöilläkin turhakkeita olla ;D 
Oikeasti meillä kyllä kuluu noita villaisia sukkia, vanhaa taloa kun asutetaan!!

Isommat sukat ovat täyttä villaa ja neulottu pelkällä oikealla ja nurjalla. Pienemmätkin sukat ovat täyttä villa, tosin ihanan pehmoista merinosellaista. Niihin neuloin valepalmikkoa, samaa mitä tuli opeteltua isomman tytön edellisiin villasukkiin.


Toisinaan on mukavaa tehdä ruokailuhetkistä astetta juhlavampaa, kattaa kauniiisti ja valmistaa astetta hienompi ateria, jälkiruokineen ja kaikkineen muineen lisukkeineen. Eilisen isänpäivän kunniksi tuli sitten pitkästä aikaa kokkailtua kunnolla. Jälkkäriksi me herkuteltiin täytekakulla. Tälläkertaa laitoin väliin mittusuklaamoussea ja vadelmia ja päälle minttusuklaakuorrutteen. Ja hyvää oli :)

***

Tänä aamuna suoritimme lasten kanssa arvonnan!
Poitsu sekoitti tärkeänä arpalappuset ja isompi tyttö nosti kulhosta lappusen jossa luki: 
KANNELI!

Onneksi olkoon! 
Laitatko Kanneli yhteystietosi sivussa olevaan s-postiosoitteeseen niin laitan palkinnon tulemaan!

Kiitos kaikille osallistujille!
Tervetuloa kaikki uudet lukijat seuraamaan touhujani! :)

14 kommenttia:

  1. Voi ihanaa, kiitos:-). Kyllä mulla on nyt ollut hyvä tuuri! Toinen arvontavoitto ihan pienessä ajassa:-) Laitan tietoni tulemaan!

    VastaaPoista
  2. Kyllä on kauniita sukkia. On kiva laittaa nätit mekkosukat jalkaan, kun mekkoja pitelee. Ei tarvitse niitä kumpparisukkia vetaista mekon kaveriksi. :)
    Onnittelut Kannelille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, hassultahan se näyttäisi pitää riemunkirjavia kumpparisukkia mekkojen kanssa :)

      Poista
  3. Suloisia mekkosukkia, eikä ollenkaan turhia :). Koskahan minuun iskisi tuo neulomisinspiraatio, että saisi noin nättejä sukkia aikaiseksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä sitä mielummin pukee tytöille mekkojen kanssa nätit villasukat :) Etköhän sinäkin vielä löydä oman sisäisen puikkojenheiluttajan ;D Itellä tuo neulominen tuntuu olevan kausiluontoista!

      Poista
  4. Voi etton kauniit villasukat <3 pitäispä itsekin jostan kaivella tieto että miten tuo valepalmikko tehdään. sitäkin vois vaihtelun vuoksi kokeilla joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite löysin valepalmikon ohjeen tämmöiseltä sivulta kuin http://teeitse.punomo.fi/cat/neulonta/neulokset/oikein-nurin-neuloksia.html
      Sitä on yllättävän helppo ja nopea neuloa ja nätinnäköistäkin se on! Suosittelen kokeilemaan :)

      Poista
  5. Ihania sukkia, voi ku osaisin itekki tehä! Tai ku olis kärsivällisyyttä opetella sukkien teko uuelleen ;)
    Onnea Kannelille, uskomaton arpaonni kyllä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin tarvi opetella sukkien teko ihan silmukoiden luomisesta lähtien uudelleen muutama vuosi sitten ;) Onneksi netistä löytyy hyvin ohjeita ihan nollasta aloittavallekin!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥