maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kierrätyskankaiset kevättakit

Tyttöjen kevättakit valmistuivat juuri ennen kuin saatiin tänne aurinkoiset ja lämpimät kevätilmat. Niinpä ne pääsivät samantien käyttöön, melkein suoraan ompelukoneen paininlajan alta.


Kirpun takin päällikangas on vanhasta hameestani. Vanha fleeceviltti joutui myös saksien uhriksi ja päätyi pienen silppuamisen jälkeen vuoriksi. Napit ja kanttinauhakin löytyivät omasta jemmasta, jotenka tämä takki on käytännössä ilmainen.


Kaavanpohjana käytin 1/2013 OB:n Against the Wind- takin kaavaa, jota kylläkin muokkasin reilulla kädellä. Nyt kun mietin niin vähänpä tuossa takissa on alkuperää jäljellä....


Pipo löytyi kevätvaatelaatikosta. Olen neulonut sen muutamia vuosia sitten isommalle tytölle. 
Taidanpa vielä päivittää sitä laittamalla jonkun kivan värisen napin virkatun kukan keskustaan...


Kukkakankaan olen saanut jokunen aika sitten serkultani. Kangas oli sen näkönen, että siitä oli pakko väsätä takki. Fleeceviltti pääsi lämmikkeeksi tähänkin takkiin. 
Tähän jouduin ostamaan napit ja kanttinauhan, mutta eipä nuo maksaneet kuin kolmisen euroa, jotenka tämänkään takin hinta ei päätä huimaa!

Viimevuotinen virkattu pipo mahtui vielä tyllerön päähän. Meillä on vissiin kukkapipot in :)


Ajattelin tehdä kerrankin jonkun vaatekappaleen ihan valmiilla kaavoilla. Takkia ommellessa alkoi alkuperänen malli sen verran tökkiä (ja halusin, että molempien tyttöjen takeissa olisi jotakin yhteistä), että pakko oli alkaa vielä muokaamaan puolivalmista tekelettä. 
Ja onneksi muokkasin, koska tästä tuli mielestäni kiva (ehkä vähän erikoinen, mutta hauska)!
Loppujen lopuksi alkuperäistä takkia ei jäänyt jäljelle kuin kaulus ja yläosan leikkaukset rypytyksineen.
Olisin halunnut tähänkin hupun, mutta kangasta oli niin niukasti. Hihoihinkin jouduin laittamaan tuollaiset valkoiset kaitaleet.


Mitäköhän näissä on sitten fleeceviltin lisäksi yhteistä!?
Ainakin pussitaskut ja Royaltuotteesta tilatut hauskat merkit hihoissa.
Niin ja kantatut helmat ja hihansuuresorit.
:D

On meillä vielä neideille hienostelutakitkin ja niitä voisin vilautella sitten kun ilmat oikeesti lämpenee. Ne kun on vähän ohkasemmat, enemmän kesätakit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥