keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Kesäisiä keittiöpyyhkeitä ja muuta keittiö asiaa


Tilasin pari vuotta sitten jostakin nettikaupasta kahta eri kukkakangasta. Postipaketin avattua huomasin kankaiden olevan aivan eri värisiä mitä putiikin sivulla olevassa kuvassa. Luulin tilaavani valkoista ja beigehtävää kukkakangasta, mutta sainkin kermanväristä (tai jopa vaalean keltaista) ja vaalean vihreää. Eipä sitten kayneetkään kankaiden väritys siihen mihin olin ne alunperin tilannut ja niinpä rievut jäivät kaapiin lojumaan. 

 Tänä keväänä olen yrittänyt keksiä käyttöä kangaskaapissa kauan marinoituneille kankaille (jotta voin hyvällä omallatunnolla ostaa lisää :D) ja näistä paksuista puuvillaisista kukkakankaista ideoin keittiöpyyhkeitä. Toteutus on vähän jäänyt roikkumaan... arki kun tuppaa taas viemään mukanaan ja oma aika on kortilla! Eilen illalla kuitenkin totesin, että nyt on päästävä painelemaan ompelukoneen kaasujalkaa. Niinpä lasten mentyä nukkumaan kaivoin ompelukoneen esille ja ideasta syntyi valmista.


Pyyhkeet saivat puuvillapitsiä somisteeksi.

Lopuksi vielä kuva keittiön puuhellanurkasta...


Olemme asuttaneet tätä huushollia reilut kolme vuotta. Talon alkuperäinen keittiö oli lievästi sanottuna aikas järkyttävässä kunnossa, jotenka tuntui luonnolliselta aloittaa talon remontointi keittiöstä. Eihän sitä turhaan sanota, että keittiö on kodin sydän! Muuriseinästä postettiin vanhat kaakelit, jonka jälkeen seinä tasoitettiin ja maalattiin valkoseksi.  Puuhella sai perusteellisen putsauksen jälkeen myös uuden valkoisen maalipinnan. Tarkat huomaa vieläkin yhden kesken jääneen jutun...

Keittiömme kaipaa vielä vähän viimeistelyä ja hienosäätöä. Voin kertoa, että remontoinnin maailman huonoin idea on siirtää "mikä ei vaikuta asumiseen" odottaamaan myöhempää ajankohtaa!!
Ai, mitä ajankohtaa?!?
No, ne pienet (ja ärsyttävät) viimeistelyt mitkä ei vaikuta asumiseen, mutta häiritsevät aluksi tajuttomasti silmää ja joita ei kohta edes huomaa (mikä on paljon pahempaa) sitten jää, jää ja siirtyy... huoh!
Nyt ajattelin kuitenkin ottaa härkää sarvista ja tehdä keittiöstämme ainakin vähän valmiimman. Ehostuksen jälkeen lupaan vilauttaa teillekkin kuvia meidän köökistä! Sitä vaan en lupaa, että milloin niitä kuvia tänne laittelen kun toisinaan lapsukaiset hidastavat vähän tekemisiäni :) Mutta olkoon tämä keittiönehostaminen lumiensulamisenodotus-projektini ;)

3 kommenttia:

 1. Kauniit pyyhkeet!
  Ja voi mä niin tiiän tuon "ei ne nyt niin asumiseen vaikuta"-tunteen!!!!Täälä nim. "Listat uupunu viim.4vuotta suurimmasta osasta taloa" :/.ja ne on sentään ollu ostettunaki sen saman 4vuotta!Kuvittele!Ja haittaakse...ei ihan kauheesti...ja siinähän se ongelma onki ;).Jos ois haitannu tai elämistä ja asumista estäny niin nehän ois jo paikallaan,eikä suinkaan vintin aulan nurkassa sievällä kasalla ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä toi legendaarinen listapino on odottanut vasta kaksi vuotta olkkarissa sohvan takana! Toisinaan se jopa naurattaa... hankkia nyt hirveellä tohinalla listat joista puolet jää laittamatta tai siis odottamaan parempaa ajankohtaa ;)

   Poista
  2. :D Meillki listaniput oli alkuun juuriki sohvan takana, hih ;)
   Sitte ne muutti vintin portaikkoon,ku siitä ei vielä ollu kulkua...ja siitä myöhemmin kipusivat vintille...Mutta ei vahigossakaa seinän vieruksia kaunistamaan ;)

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥