tiistai 28. syyskuuta 2021

Joutsenkakku ja muita leivonnaisia

 


Laittelen tänne nyt muistoksi itselle muutamia kakkuja ja muita leivonnaisia mitä on tullut tänä vuonna tehtyä. Joutsenkakku on ollut tämän vuoden ehdoton lemppari. 


Mehevä minttusuklaakakku.


Marjatäytteinen täytekakku.


Nämä lumiukkokaakot oli lasten mieleen. Muistiksi itselle ettei suklaatikut toimi käsissä ja jaloissa. (Olisi pitänyt olla suolatikut, mutten pääsyt siihen hätään kauppaan kun nämä hoksasin tehdä). Suklaa suli hetkessä ja lumiukot humpsahtivat kaakaon joukkoon samantien. Iloa ne silti ehtivät tuoda roppakaupalla :)


Kinuskikissan ohjeella tehtyä puolukkajäätelöä, josta tein kakun. Pohjana tumma sokerikakkupohja ja päällä reilusti kinuskikastiketta. Helppoa ja hyvää!


Nämä oli myös kivoja ja tykättyjä välipaloja. Alla mustikoita rahkaan sekoitettuna, välissä pensasmustikoita ja päällä kermavaahtoa. Nämä olisi kuulunut sekoittaa ja nauttia, muttei lapset tainneet lopulta niin tehdä, vaan herkuttelivat nuo kerros kerrokselta :D Joutsenen päät on sokerimassaa.


Vadelma-suklaatryffelikakku.


Muffinsseja suklaamoussella.


Kesähelteillä syötiin jäädytettyä suklaakakkua.


Appelsiini-suklaakakku.


Tänä vuonna olen saanut leipoa kakkuja edellisenkin vuoden edestä, sillä koronan takia on täytynyt pitää synttärit osissa ja tietenkin joka synttärit tarvitsevat oman kakun :) Joutsenkakku oli tykätty ja myös helppo tehdä. Normi pyöreään kakkuun vaan sokerimassasta muotoiltu pää ja sivuille valkosuklaasta tehdyt sulat. Aika simppeliä, mutta näyttävää!



6 kommenttia:

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥