Tätä herkkua on pakko tehdä joka syksy ja herkutella se lämpöisenä kermavaahdon kera.
PUOLUKKAKUKKO
Pohja
200 g voita
1 1/3 dl sokeria
2 munaa
2 1/3 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
1 1/3 tl leivinjauhetta
Täyte
8 dl puolukoita
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
1 tl vanilliinisokeria
1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat. Lisää jauhot ja leivinjauhe.
2. Ota taikinasta 1/3 osa erilleen kantta varten,
kauli tai painele se leivinpaperin päälle piirakkavuoan kokoiseksi ympyräksi
ja laita se sitten jääkaappiin kovettumaan.
3. Painele loput taikinat voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
Nosta vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin.
4. Survo puolukat. Sekoita joukkoon sokerit ja perunajauhot.
Lusikoi sose pohjan päälle.
5. Kiepsauta kansi kukon päälle ja painele reunat tiiviisti kiinni,
ettei puolukkasose lähde tursuilemaan paston aikana.
6. Paista puolukkakukkoa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Tarjoile puolukkakukko lämpimänä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.
Mukavaa päivää!
Pauliina ❤️❤️❤️
VastaaPoistaMeillä on aina tehty samaan tyyliin mustikkakukkoa. Puolukkaisena en olekaan sitä koskaan saanut. Varmasti hyvää! :)
VastaaPoistaKokeilepa joskus tehdä puolukkaversio, sekin on tosi hyvää 😋
PoistaKelpais kyllä mullekin! 😋
VastaaPoistaJostakin syystä tätä tulee tehtyä vain syksyisin, vois tehdä kyllä muulloinkin 😄
Poista