keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Mehevä minttusuklaakakku


Julkaisin tämän kakun reseptin täällä jo blogini alkuaikoina. 
Nyt laitan siitä hieman päivitetyn version joulun kunniaksi, 
sillä minusta tämä kakku sopii oikein hyvin makunsa puolesta joulun kahvipöytään. 
Ja myös senkin takia, kun tämän voi tehdä jo paria päivää ennen juhlahetkeä. 
Kenen muun, kuin minun, lempparia minttusuklaa on?

MEHEVÄ MINTTUSUKLAAKAKKU

Pohja
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
150 g sulatettua voita
1 1/2 dl Marianne-karkkimurskaa

Kostutusliemi
1 dl vettä
1 rkl sokeria
(pari tippaa piparminttuöljyä)

Kuorrutus
3 rkl kuohukermaa
200 g Fazerminttiä 
(tai jotakin muuta minttuista täytesuklaata)

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon. 
Lisää maito, sulatettu rasva ja karkkirouhe ja sekoita tasaiseksi.

2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkasija 24cm) 
ja paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 40-50 min.

3. Anna kakun jäähtyä hetki vuuassaan ennen kumoamista.
 Pyyhi vuoka talouspaperilla ja laita kakku takaisin vuokaan.

4. Valmista kostutusliemi kiehauttamalla vesi ja sokeri. 
Voit halutessasi maustaa sen piparminttuöljyllä. Anna liemen jäähtyä. 
Kostuta kakku liemellä ja peitä vuoka foliolla. 
Nosta kakku vuorokaudeksi mehevöitymään jääkaappiin.

5. Valmista kuorrutus laittamalla kerma ja minttusuklaa kattilaan. 
Kuumenna hellalla pienellä lämmöllä niin kauan, että suklaa on sulanut tasaiseksi.
(Jos suklaasulasta jää liian paksu lisää tilkka kermaa.)

6. Kaada suklaakuorrutus kakun päälle ja anna sen valua myös reunoille.

Kakun voi tehdä muutama päivää ennakkoon. 
Minusta kakkun minttuinen maku pääse parhaiten oikeuksiin, 
kun kakku kuorrutteineen on seissyt jääkaapissa päivän pari.



Minulla on tullut leivottua täksi jouluksi makeaa aivan ennätysvähän. 
Meillä kun tulee nykyään syötyä makeaa muutenkin niin vähän ja kun vielä löysin 
pakkasesta viime jouluisen keksipussin :D , niin ajattelin karsia makeanlistaa entisestään.
Suolainen maistuu sitten sitäkin enempi ja jotakin suolaista olisikin kiva vielä keritä leipomaan.


Mitä sinä aiot leipoa jouluksi?
Olisiko sinulla vinkata joku maistuva suolainen resepti?



10 kommenttia:

  1. Siis voi kuinka herkullisen näköinen! :) Nams! Tuo on varmasti aivan taivaallista, ja kuinka sopisikaan glögin tai teen seuraksi :)

    Ihanaa päivää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopii hyvinkin 😄 Meillä itseasiassa koko perhe tykkää minttusuklaasta ja tämä onkin koko perheen lempparikakkua. Mukavaa päivää sinullekin ja kiitos kommentista ❤️

      Poista
  2. Pitäiskö itekin leipoa tuollainen kakku? Sellaisen kirsikka-suklaakakun ainakin teen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeileppa ihmeessä, jos teidän väki vaan mintusta tykkää 👍 Tuota sun kirsikkakakkua olen minäkin kokeillut 😋 Tänä vuonna kokeilin Kannelin reseptillä arabialaista kahvikakkua. Sitä maistellaan joku kerta kun saadaan vieraita 😊

      Poista
  3. Siis, niin ihana kakku!!! <3
    Awww....tunnen jo maun...<3

    Lempeää joulun tunnelmointia teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mintun maku on niin 👌😋 Ihan minun joulusuosikki! Kiitos Susanna ❤️

      Poista
  4. Minttusuklaa on meilläkin varmaan koko perheen suosikki.. Tätä täytyy kyllä kokeilla, näyttää sen verran herkulliselta.. 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä siitä tykkää myös koko poppoo 👍 Kokeileppa ihmeessä tätä. Itse tykkään, että kakku on parhaimmillaan parin päivän vanhana, silloin mintun maku pääsee enemmän oikeuksiin 😋

      Poista
  5. Kiitos tästä ohjeesta! Kakku on nyt jääkaapissa valmiina odottamassa joulua ♥️ uskon, että on herkullista!
    Ihanaa joulunaikaa teidän perhellee! ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle ❤️ Mukava kuulla, että ohje pääsi kokeiluun! Hyvää joulua sinullekin ❤️

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥