Ohoh, juurihan vasta kehuskelin, että karsin tämän joulun makeita leipomuksia
ja tässä olen julkaisemassa vielä yhtä makeaa reseptiä!
Mutta kun tälläinen makumuisto putkahti mieleen, niin olihan sitä leipomistouhuun ryhdyttävä.
Päiden verran tätä maisteltiin ja herkuksi todettiin.
Loput meni pakkaseen odottamaan jouluvieraita!
KINUSKINEN OMENA-KANELIKÄÄRETORTTU
Kääretorttu pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeri
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
omenahilloa
1 dl kuohukermaa
300g turkkilaista jogurttia
n. 1/4 tl kanelia
sokeria
Kinuskikastike:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1. Valmista kääretorttupohja. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon jauhot ja leivinjauhe varovasti sekoittaen.
Paista 225 asteisessa uunissa 7-10 minuuttia.
Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle.
2. Valmista täyte. Vaahdota kerma.
Lisää joukkoon jogurtti, kaneli ja oman maun mukaan sokeria.
Levitä reilusti omenahilloa kääretorttupohjan päälle ja hillon päälle tekemäsi täyte.
Kääri napakalle rullalle ja laita hetkeksi jääkaappiin odottamaan.
3. Valmista kinuski. Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan.
Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun seos alkaa kiehua, alenna levyn lämpötilaa.
Sekoita koko ajan pohjaa myöten.
Kinuski on valmis, kun tiputat sitä pienen tipan kylmään veteen ja se jähmettyy sinne.
Kaada valmis kinuskikastike raidoiksi kääretortun päälle.
Käytin kääretorttuun oma tekemää omppuhilloa, mutta yhtähyvin kaupankin hillo käy.
Samoin, jos ei jaksa itse keitellä kinuskikastiketta, voi päälle lorottaa kaupan valmista.
Tälläisiä joulunmakuisia herkkuja nyt keskiviikon kunniaksi!
Leppoisaa päivää
♥♥♥
Leppoisaa päivää
♥♥♥
Jösses kun näyttää hyvältä! :P
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
PoistaKiitos ❤️
PoistaTuo on kyllä oikea joulupöydän kruunu! :) Nams! :) Vaikuttaa todella herkulliselta :)
VastaaPoistaIhania joulun aluspäiviä! <3
Kiitos ❤️ Aika herkkiliselta se maistuikin 😋 Mukavia päiviä sinnekin!
PoistaNiin herkullisen ja kauniin näköinen kääretorttu <3 Oikea juhlakakku :)
VastaaPoistaKiitos Katja ❤️
PoistaSulla on ihania leivonta ohjeita täällä ja niin houkuttelevia kuvia et on lähes pakko kokeilla itsekin :) Tänään tein jouluksi viime joulun aikaan täällä sun blogissa olleella ohjeella Marianne cookies keksejä ja ai että tuli hyviä! Aattelin et maistan yhden mut ihan pakko oli ottaa toinenkin ;)
VastaaPoistaIhanaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi <3
-Tiina
Kiitos Tiina mukavasta kommentista ❤️ Kiva kuulla, että Marianne cookiesit on maistuneet! Ne on ihan meidän perheen lempparikeksejä, mitä on pakko tehdä joka jouluksi 😋
PoistaNo jopas on herkullisen näköinen ja kuuloinen kääretorttu! 😋 Sinä siis pakastat kääretortun koristeineen päivineen? Kärsiikö koristelu vai säilyykö yhtä kauniina? Oon aina pakastanut kaikki leivonnaiset ilman koristelua (paitsi sulatetulla suklaalla koristellut), sillä en ole uskaltanut kokeilla, miten koristeille käy pakkasessa 🙈😅 Mutta ilmeisesti niille ei kovin pahasti ainakaan käy..?😙
VastaaPoistaKiitos Kaaru ❤️ Itseasiassa nyt kokeilen ekaa kertaa pakastaa kaikkine koristeineen. Mutta veikkaan ettei näille koristele mitään käy, kun suklaa ja kinuski pitäisi kestää pakkasta ja karpalotkin on niin kovakuoriaiset, ettei pitäisi lässähtää. Aattelin, että eipä tarvi aattona sitten alkaa koristeluja värkkäämään 😁
PoistaNäyttääpä herkulta! Kääretorttu on niin helppo vierasvara.
VastaaPoistaKiitos Raisa ❤️ Niin on, helppo ja hyvä 👌
PoistaKuulostaa täydelliseltä joulun herkulta! <3
VastaaPoistaHerttaista joulun lumoa teille kaikille sinne lumen ihmemaahan!
Kiitos Susanna ❤️ Täällä ollaan tosiaan nyt kuin talven ihmemaassa 😍
PoistaNiin herkun näköinen! 👌 Tekisi mieleni kokeilla!
VastaaPoistaKiitos Kaisu ❤️ Kokeileppa ihmeessä 👍
PoistaNam, varmasti herkkua! :)
VastaaPoistaOn kyllä 😋
PoistaAivan ihanat kuvat ja niin herkullisen näköinen kääretorttu!
VastaaPoistaKiitos Jonna ❤️
Poista