torstai 7. joulukuuta 2017

7. luukku


PUOLUKANVARPUKRANSSI

Joitakin jouluisia asioita pitää tehdä vuodesta toiseen. Minulle sellaisia ovat puolukanvarpukranssit astiakaappien oviin. Sellaiset on pakko väkertää joka jouluksi. Joskus olen tehnyt ne jo aikaisin syksyllä, toisena vuonna niiden teko on jäänyt joulukuulle, mutta joka joulu meidän lasivitriineissä on kranssit roikkuneet. Puolukka on siitä mukava materiaali, että se on kuivuessa kaunis ja kestää hyvän näköisenä pitkään. Itse asiassa viime vuonna poistin kranssit ovista vasta vapun jälkeen ;) Myöhemmin näette millaisen muunlaisen kranssin väkertelin samalla kertaa, kun näitä puolukkakransseja tein.




Onko sinulla joitakin jouluisia askarteluja tai asioita mitä pitää tehdä vuosi vuoden jälkeen?

Iloista päivää ♥



16 kommenttia:

 1. Tosi ihanat kranssit olet tehnyt ♥️ oikein sievät 🤗
  Väkersin ensi kertaa eucalyptus kranssin, ja siitä varmasti tulee perinne, niin mukavaa oli ja tuli mieleinen 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stella Vanilja ❤ Oi, olen ihastellut paljon muiden eukalyptuskransseja, ne on aivan ihania ja voin hyvin kuvitella myös sen ihanan tuoksun 😍

   Poista
 2. En ole askarteluihminen, niin isommin ei tule väkräiltyä mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas on pakottava tarve päästä välillä väkertämään askartelu- ja käsityöjuttuja 😄

   Poista
 3. Juuri nämä kranssit ovat sellaisia, varvut on hyviä ja kestäviä. Lisäksi tein havuista pihalle puutarhavajan oviin. Ja ison ulko-oveen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolukanvarvuista on kyllä moneksi 😍 Minusta ne sopivat myös hyvin jouluun ja talveen.

   Poista
 4. Ihanat kranssit 😍 minäkin tykkään luonnon materiaaleista tehdä kransseja ja muita. Tänä vuonna tein jäkälästä ja sammalesta ulko-oviin kranssit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni ❤ Luonto on kyllä askartelijan aarreaitta 😍 Laitappa sun kransseista kuva instaan, olisi kiva nähdä ne. Muitten juttuja kun pääsee ihastelemaan, niin alkaa itelläkin ideat lentämään.

   Poista
 5. Tuollaiset puolukkakranssit ovat niin nätinnäköiset. Itselläkin tulee aina värkättyä jonkinlainen ulko-ovikoriste. Usein se on kranssi. Tänä vuonna se on joku muu. Jonain päivänä vilautan sitä kalenterissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Minäkin tykkään, oikeastaan tykkään vähän kaikista luonnonmatsuista tehdyistä kransseista. Minkäköhänlaisen ovikoristeen olet mahtanut tehdä :) Minäkin tein vähän perinteisestä poikkeavan, sen aion näyttää teille ensi viikolla.

   Poista
 6. Tosi ihanat kranssit! <3 Minä tein tänä vuonna ensimmäistä kertaa kuusenhavukranssin meidän ulko-oveen. Luulen, että siitä voisi hyvinkin tulla vusittainen perinne. Ehkä perinteeksi voi sanoa myös juuttinaruun ripustettuja sydänpipareita, joita meillä on kolmessa ikkunassa nyt jo toisena jouluna peräkkäin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria ❤ Oi, että voin kyllä kuvitella miten sievältä piparit näyttävät teidän kodin ikkunoissa 😍

   Poista
 7. Ihanat kranssit olet tehnyt! Minulla lähtee kranssinteko lapasesta joka joulu, ulko-ovessa täytyy kranssit olla heti joulukuun alkaessa, ja ikkunallisessa ovessa on kranssissa myös valot, jotta se näkyy kauniisti sisällekin! Sinun kranssisi saivat minut vilkuilemaan omaa vitriiniänikin sillä silmällä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku ❤ Kransseja on kyllä mukava väkertää, joten en yhtään ihmettele vaikka homma meinaa sulla lähteä lapasesta 😁 Ei muuta kuin vitriineihin kransseja vääntämään!

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥