sunnuntai 17. syyskuuta 2017

TuolivanhusMies joutui lähtemään töihin ja me ollaan vietetty täällä lasten kanssa kotoilusunnuntai. Pitkästä aikaa paistoin läjän pinaattilettuja, mitkä herkuteltiin puolukkahillon kanssa. Kävimme yksi päivä puolukassa ja tuoreista puolukoista tehtyä survosta ei kyllä voita mikään. Tänään saatiin viimein maistella myös tämän vuoden ensimmäiset tomaatit. Syyskuun puolivälissä, uskomatonta! Meillä päin koko kesän oli varsin koleaa, sateista ja aurinkotonta, joten eipä nuo tomaattiraasutkaan ole varsinaisesti päässeet kukoistamaan, vaikka lasikopin lämmössä ovatkin kasvaneet. Syksy tuntuu jatkavan siihen mihin kesä jäi. Sateita riittää ja aurinko tuntuu näyttäytyvän vain silloin tällöin pilven reunan takaa kuin härnätäkseen. Minua surettaa, kun syyskukkijatkin vallan mätenevän liiasta veden saannista. Missä olikaan se syksyn kukkaloisto mitä odotin! Sitä suurempi ilon aihe onkin tänään ollut sateeton päivä. Aurinkokin jaksoi hetken paistaa ja ihan kerkesi tulla kesäinen olo. Jospa ensi viikolle saataisiin lisää poutapäiviä, niin pääsisi laittelemaan pihaa syyskuntoon. Yksi pöytäkin pitäisi hioa ja mielellään tekisin sellaisia hommia silloin kun ei sada ;)


Olen etsinyt meille jo pidempään vanhaa pinnatuolia ja nyt viimein sellaisen löysin ja vieläpä ihan muutamalla eurolla. Maalia tuo vanhus kaipasi, muuten se onkin tosi tukevaa tekoa. Instagramista voikin kurkkia miltä se näytti ostohetkellä. Nyt sytyttelen taas kynttilät ja lähden iltapalan laittoon.

Tunnelmallista iltaa joka kotiin 


5 kommenttia:

 1. Ihana, vanha tuoli 💛 ja niin tunnelmalliset, syksyiset kuvat jälleen! 😍

  Kuten vanhat astiat, myös vanhat huonekalut kertovat olemassaolollaan sellaisia tarinoita, ettei niitä voi vastustaa. ❤ Edullisesti olet tuolin saanut!

  Meilläkin on nyt satanut taas monta päivää peräkkäin, jonka seurauksena minunkin haaveeni syksyisestä kukkaloistosta on muisto vain. Siellä ne makaavat maata vasten mädäntyneinä, ruskeina. Seuraavaksi ne saakin nakata kompostiin. 😣 Niin harmillista!

  Tunnelmallisia syyspäiviä sinne sateista huolimatta. 😚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaaru <3 Ehkä se on juuri se tarina mikä noissa vanhoissa tavaroissa kiehtoo ja onhan ne kyllä hurjan kauniitakin. Sekin on iso plussa, että vanhat huonekalut on tehty kestämään myös aikaa. Paremmin vanhat täyspuiset esineet kestävät lapsiperheissä mitä nykyajan lastulevyviritykset.

   Nyt on kyllä ollut täällä meilläpäin harvinaiset sateinen kesä ja syksy. Millainenhan talvesta on tulossa!? Jospa sateet viimein hellittäisivät ja pääsisi nauttimaan syksyisestä luonnostakin. Ihan liikaa on viime aikoina tullut vietettyä aikaa sisätiloissa. Ei minulla yleensä ole mitään sadepäiviä vastaan, silloin on hyvä syy touhuta sisähommia, mutta olisihan se kiva välillä päästä ulkohommiinkin käsiksi ;) Iloa sinunkin päiviisi <3

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ihanan tuolin olet löytänyt! Tiedätkö, minun Mummillani oli just samanlainen. Minun Siskoni toivoi jo pienenä saavansa sen sitten, kun Mummi kuolee. Niinpä hän sitten kerran kysyikin siitä häneltä. Ja lupa heltisi. Muita huvitti, kun se oli niin huonokuntoinenkin, ettei siitä muiden mielestä ollut varmaan kuin polttopuiksi. Nyt tuoli on saanut "uuden elämän" ja koristaa Siskoni kotia. Kyllä täälläkin on odotettu aurinkoisia syyssäitä, mutta taitaa tällä kertaa kannattaa alkaa odottaa lunta, että vähän pimeys väistyisi. Joka tapauksessa mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tuoli oli kyllä todellinen löytö <3 Ja ihmeekseeni se on todella hyvä istuttava kuperan istuinosan ansioista. Se on jännä miten joihinkin tavaroihin kiintyy jo lapsena. Niistä niitä rakkaimipia esineitä yleensä tuleekin ja monesti juuri myös niiden muistojen takia. Meillä on ollut ihmeekseni täällä muutama sateeton päivä ja nyt viikonlopuksi on luvattu lähes kesäisen lämpimiä päiviä. Toivottavasti nyt säätiedotus pitäisi paikkansa, pääsisi vielä nauttimaan auringon lisäksi lämmöstäkin <3 Mukavaa loppuviikkoa sinne!

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥