tiistai 6. joulukuuta 2016

Jännittäviä aikoja


Marraskuun viimeisenä aamuna oli ilmestynyt keittiön suureen puukauhaan tonttu. Tonttu tuli jäädäkseen. Tykkäsi ilmeisesti kiikkua puukauhassa hellan lämmössä, kun ei poiskaan meiltä lähtenyt. Kainalosta löytyi kirje, jossa tuo punalakki ilmoitti tarkkailevansa lapsukaisia. Jännitys nousi kattoon.Marraskuun lopussa laskettiin öitä milloin tonttu tuo ensimmäisen yllätyksen suureen kalenteritonttuun. Tuli marraskuun viimeinen ilta ja jännitys tiivistyi. Ensimmäiset lapsukaiset heräsivät jo yön pikkutunneilla hiippaillakseen pilkkopimeään alakertaan. Joko tonttu on käynyt, onko jo aamu? Pienet paljasjalkaiset hiipparit palautettiin vielä nukkumatin hoiviin. Aamun valjetessa ei tarvinnut herätellä aamu-unista eskarilaista, ei koululaista, eikä pienempiä pikkusiskoja, sieltä he löytyivät kaikki alakerrasta kalenteritontun ympäriltä. Joulukuu oli viimein tullutJoulukuu toi tullessaan, joka aamuisen yllätyksen lisäksi, jouluisten leivonnaisten tuoksut. Joulukoristelaatikot aukaistiin ja hypistelyn jälkeen monet koristeet pääsivät jo tuomaan joulun tuntua kotiimme. Tänä vuonna lasten kalenterista löytyy muutama jouluaiheinen kirja ja lasten rakastamia pikkulegoja. Löysin kirppikselta ison pussin legoja. Pussissa oli monta kokonaista legosarjaa ohjeineen ja ostin ne alunperin lapsille joululahjaksi. Yhden sarjan kuitenkin kokosin (en muistanutkaan, että legojen rakentelu on niin kivaa :D ), purin ja jaoin osiin, leikkasin huonokuntoisen ohjeenkin osiin ja pussitin lopuksi palikat sekä ohjeet. Näin lapset saivat yhteisen legokalenterin. Mietin, että mitäköhän nappulat tuumaavat, kun tänä vuonna ei tonttu tuokkaan kalenteriin suklaata vaan legoja, mutta koko sakki on näyttänyt tykkäävän tästä jutusta. Nyt sitten täällä jännitetään, että mitäköhän legorakennelmasta lopulta tulee :) On tämä joulukuu niin jännittävä kuukausi!

Mukavia, jouluisia hetkiä sinullekin!

ps. Tarkkailija-tonttu näki kuitenkin parhaimmaksi jättää mukavan kauhakiikkunsa erään pienen termiitin innostuessa antamaan liian märkiä halauksia. Tonttulakki märkänä tonttu kipusi keittiön hyllykköön ja totesi, että sieltähän näkee oikeastaan paremmin keittiössä puuhailijat, mitä alhaalta kauhasta.


14 kommenttia:

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää teille sinne :)

  VastaaPoista
 2. Ihania tunnelmakuvia! Tiijätkö, meillä oli yhdeksän vuotta sitten sellainen kalenteri, josta tuli duploja. Juurikin silloin kirppikseltä ostin kassin erilaisia legojunia, autoja, yms. Se oli varmaan paras kalenteri, mitä meillä on ollut. :) Jännittäviä aikoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin lapset tuntuvat tykkäävän tämän vuoden kalenterista. Kohta kolmevuotias ei vielä osaa ohjeista pikkulegoja rakennella, mutta hänen avaamisvuorolle olen ajoittanut joulukirjat. Ajattelin, että kokeillaan nyt tämmöistä erilaista juttua, kun niitä pikkulegoja siinä kirppissäkissä riitti :) Kiitos Outi!

   Poista
 3. Kauniita jouluisia kuvia :) Meillä kalenteriin on tänä vuonna tonttu tuonut enimmäkseen jouluisia tehtäviä; askartelua, jouluvalmisteluja jne. Jännitin myös etukäteen mitä lapset ovat mieltä muutoksesta, kun aikaisempina vuosina taskuissa on ollut pikkuisia yllätyksiä. Tosi hyvin ovat kuitenkin tykänneet ja tuleepa samalla tehtyä jouluvalmistelujakin tehokkaammin, kun tonttu on sanellut hyvän aikataulun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuo teidän kalenteri kuullostaa tosi mukavalta! Ei niiden yllätysten tosiaan tarvi aina olla jotain syötävää tai esinettä. Meillä lapset varmasti tykkäisi myös tuollaisesta "toimintakelenterista". Pitääpä muistaa ensi vuonna :) Kiitos Pizzicato!

   Poista
 4. Ihana kalenteri teillä ja kiva tarkkailija-Tonttu. Meillä on Alli -tonttu, joka hiippailee tuolla kaappien päällä ja hyllyillä. Vuosien tuttu, joka joulun juttu!

  Mukavia joulukuulumisia olit kirjannut. Pienten kanssa joulunodotus on niin mukavan jännittävää. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa tästäkin tontusta tulla joka jouluinen urkkija. Ihmeesti ne lapset muistavat aikasempien joulujen asioita ja monet jutuista on pitänyt tehdä lasten "vaatiessa" aina samalla tavalla joka joulu. Niin oman perheen jouluiset perinteet näköjään muovautuu joulu joululta <3 Kiitos Kaisu!

   Poista
 5. Voi sitä lasten riemua ja jännitystä!
  Teillä sitä ainakin riittää!
  Tein viimejouluna pojalleni Lego-joulukalenterin myös!
  Ostin ison Legopaketin ja laitoin joka päivälle muutaman palan.
  Aattona sitten löytyi loput palikat ja ohjeet, jolloin aatto-illan odotus sujui mukavammin.

  Ihanaa joulun aikaa teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten riemu ja jännitys on melkein käsinkosketeltavaa, ihanat pienet <3 Tuntuu tuo Legokalenteri olevan meilläkin tosi tykätty. Kiva välillä yllättää lapset ja tehdä jotakin uutta. Kivasti olit toteuttanut tuon poikasi kalenterin. Kiitos Susanna <3

   Poista
 6. Aivan ihania kuvia ja varmasti mielenkiintoinen tuo teidän kalenteri. Täytyypä laittaa muistiin ja tehdä ensi vuonna tuollainen. Tuo legojen rakentaminen on kyllä koukuttavaa puuhaa 😁 pitikö se vielä hakea pojille jokin legojuttu pakettiin niin saavat(siis äiti saa) koota jouluna 🙊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni! Minä täällä vähän jo suunnittelin, että voisin tai siis voitaisiin lasten kanssa (;D) rakennella joulunpyhinä heidän legojuttujansa. Meillä muksut ei kamalasti vielä itsekseen niitä, ainakaan isompi, rakentele, niin jos äiti uhraantuisi ja auttelisi :D

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥