torstai 3. syyskuuta 2015

Katsaus kuistille


Nytpä vien teidät kuvamatkalle meidän "uudelle" kuistille. Joskus kevättalvella mainitsinkin täällä, että meillä rempataan kuistia. Kuisti pääsi jo keväällä käyttöön, mutta kun en ole saanut sitä laitettua kokonaan valmiiksi, niin enpä ole sitä aikaisemmin viitsinyt myöskään kuvata. Mutta nyt sitten tuleekin pläjä kuvia.


Tämä viime talven remppa oli jo toinen remppa kuistillamme. Ostaessamme tämän meidän kodin kuisti oli kylmä ja lähinnä vain läpikulkupaikka. Kuistilta meni käynti niin yläkertaan kuin alakertaankin ja kolmella seinällä oli valtavat ikkunat, joten eipä siellä voinut edes oikein mitään säilyttää. Yläkertaan menevä oviaukko siirrettiin alakerran rempan yhteydessä eteiseen ja näin saimme kuistin ykkösrempassa kuistin järkevämpään käyttöön. Ekassa rempassa teimme kuistin puolilämpimäksi (mikä oli virhe!), laitoimme sinne uudet, vähän pienemmät ikkunat, vaihdoimme ulko-oven ja itse asiassa jouduimme rakentamaan melkein koko kuistin uudelleen kun kuistin sokkeli oli lähtenyt murtumaan (oli muuten ainuita ylläreitä tässä talossa). Siis jouduimme valamaan uuden sokkelin, uusimaan tukipuita ja siinä samalla jatkoimme kuistin kattoa ja teimme pienen katetun terassin ulos. Ulkoa päin näet ennen ja jälkeen kuvat täältä. 


Silloiselle kuistille ostimme vanhan antiikkikaapin takeille ym., mutta nyt kun perheemme on kasvanut kolmesta hengestä kuuteen henkeen, niin alkoi antiikkikaappi käydä ahtaaksi. Niinpä tuli se päivä joilloin kaapin myyminen tuli ajankohtaiseksi ja jouduin nöyrtymään ja alkaa suunnittelemaan kiinteitä kaapistoja kuistillemme ;) Samoihin aikoihin olimme vallan kyllästyneitä puolilämpimään kuistiimme ja leikittelimme ajatuksella uudesta kuistirempasta. Niinpä me sitten viime talvena päätimme, että nyt saa riittää kylmyys ja aloimme taas remppahommiin. Siinä samalla rempatessa avasimme katon harjakorkeuteen asti, niin kuin yläkerrassa olemme katot avanneet. Ja kylläpä tuli kuistillekin lisää "tilaa" ja avaruutta. Hankimme siis kuistille kiinteät kaapistot. Ja vaikka enempi tykkään vanhoista ja irtonaista kaapeista, niin täytyy myöntää, että onhan tuollaiset kiinteät mötikät niin paljon kätevämpiä. Niihin menee tavaraakin vaikka ja kuinka. Vetimiä en sentään halunnut ihan mitä tahansa ja niitä jouduinkin metsästämään monta kuukautta. Ei löytynyt hyviä marketeistä, eikä rautakaupoista. (Turhamaista, joku ehkä sanoo, mutta kun... ;D) Viimein törmäsin Vanha-Vanton nettiputiikkiin ja sieltä löytyi juuri sellaiset vetimet mitä olin etsinyt. Sellaiset omannäköiset, tiedättehän!


Löysin myös kyseisestä puodista kauniin posliinisen lampun kuistillemme. Sitäkin olin kerinnyt jo jonkin aikaa etsiä, mutten ollut löytänyt sitä oikeaa. Tämä passaa tuonne juuri eikä melkein. Kiitoksia vain vielä kertaalleen Vanha-Vantoon! 

Pikkupräntillä mainittakoon, että tilasin putiikista lampun ja vetimien lisäksi myös elämäni ensimmäisen purkin kalkkimaalia ja sen aikaansaannoksista saatte sitten lukea kun olen päässyt hommaan kiinni.Nikkaroimme yhden ikkunan alle laudoista arkkupenkin ja tuommoisen hyllykön mihin saa kengät ikään kuin piiloon. Tuonne hyllykköön pitäisi joskus jaksaa vielä väkertää kiinteät kenkähyllyt, niin pääsisi koko tila käyttöön. Kuistin pellavan väriset verhot olen ommellut ties kuinka kauan sitten, mutta edelleen ne passaa sinne.


Toisen ikkunan alla on jo useamman vuoden kustilla ollut pieni lipasto. Lipaston viereen pitäisi löytää vanha ja tumma puulaatikko minun kengille. Nyt laitoin siihen väliaikaisesti kodarisssa majailleen laatikon. 


Karkasimme viime viikon puolivälissä pienelle lomalle koko perheen voimin (ja nyt onkin pari viime päivää vietetty pyykkiä pesten ja asuntovaunua putsaillen). Laiva kuljetti meidät Ahvenanmaan kauniille saarelle. Sieltä löysin eräästä sisustusputiikista kuistille taulun. Taulu pääsi puulaatikon yläpuolella olevien naulakoiden päälle. Vähän orvolta mustakehyksinen taulu näyti seinällä ja niinpä pyöräytin mustista helmistä sille kaverin. Sitten kun valkoinen puulaatikko vaihtuu tummaan luulen seinämän näyttävän vielä enemmän yhtenäiseltä.


Täytyy myöntää, että tykkään tästä uudistetusta kuistista paaaljon enemmän mitä vanhasta. 
Kiinteistä kaapeita huolimatta ;)

Sitten asiasta kukkaruukkuun, nimittäin syvä huokaus vaan, kun mies oli päivittänyt tietsikkaa ja uusien päivitysten myötä näyttö muuttui ihan kummalliseksi. Minä näen jostakin syystä kaikki uudet ja vanhat ja toistenkin kuvat ihan ylivalottuneina ja nyt miten tämä tämä liittyy tähän postaukseen, niin mulla ei ole hajuakaan onko nämä kuvat minkälaisia... Kameralla ne näyttivät ihan ok:lta, mutta täällä ne näyttää ihan epäluonnollisilta!! Näytön valoisuussäädöillä en ainakaan saa hommaa yhtään paremmaksi. Toivottavasti mies saa palautettua normi säädöt, tulee muuten vähän haastavaksi tämä kuvapuolisko :O

Yksi ps. vielä... En viitsinyt laitella tähän postaukseen remppakuvia, mutta hihkaiskaa jos joku haluaa ihan välttämättä sellaisia nähdä!

Niin ja hei, käykääpä osallistumassa alemman postauksen ARVONTAAN!

32 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää teidän remontoitu kuistinne! Ja itseasiassa aika samanlaiset toimenpiteet on täälläkin tehty kuistin kanssa :) Ostettaessa kuisti oli perinteinen rintamiestalon kuisti, josta käynti ala- ja yläkertaan. Seinissä sormipaneelit ja isot ikkunat kolmeen suuntaan + ovi toisessa päädyssä. Purettiin seinät, katot ja lattiat sisäpuolelta ja laitettiin uudet eristeet. Samalla vaihdetiin myös ikkunat. Käynti yläkertaan vaihdettiin meilläkin samassa remontissa alakerran "aulan" puolelle ja kuistille tuli avonaulakko. Meillä tässä yhteydessä jätettiin kuistin ja alakerran välinen ovi kokonaan pois, kun kuisti oli eristetty. Käytännössä kylmien talvien aikana kuitenkin huomattiin, että kuistilta tuli kovasti vetoa ja toissa talvena tehtiin taas remonttia :) Laitettiin kuistin ja alakerran väliin lasiovi ja vaihdettiin samalla avonaulakon tilalle liukuovikaapisto. Ei siis noin ihanan vanhahtavaa, kuin teillä, mutta paljon sinne mahtuu ja se on pääasia. Nyt kun uusittiin viime talvena vielä ulkovuori ja lisättiin ulkopuolelle tuulensuojalevyt, niin kuisti toivottavasti on vieläkin lämpöisempi. Aivan ihana tuo posliinilamppu ja sopii niin hyvin kuistin muuhun sisustukseen. Todella kaunis tervetulotoivotus teidän kotiin tällainen kuisti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa kyllä tosi samanlaiselta rempalta :) Jos olisi vaan heti hoksattu joitakin asioita niin ei olisi tarvinnut viime talvena uudelleen alkaa remppaamaan, mutta eipä sitä aina hoksaa... Meidän olisi siis heti kannattanut tehdä kuisti kokonaan lämpimäksi. Toisaaltaa viime talven remppa mahdollisti kuistin katon avaamisen harjakorkeuteen ja siitä tykkään vallan mahdottomasti <3 Niin ja on ne kiinteät kaapit tosi käteviä, toisinaan sitä on parempi valita se käytännöllisempi vaihtoehto :) Kiitoksia sinulle Pizzicato!

   Poista
 2. Kylläpä oli kannattava remontti! Niin kaunis tuli kuistista. Ihanat nuo vetimet kyllä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni! Me ollaan kyllä oltu tosi tyytyväisiä uuteen kuistiin :)

   Poista
 3. Miten kaunista, upeita yksityiskohtia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aidafoun ja tervetuloa lukijaksi <3

   Poista
 4. Aivan ihania yksityiskohtia ja muutenkin näyttää tosi kivalta nyt tuo Teidän kuisti :) Meilläkin on jossakin vaiheessa edessä eteisen remontointi, joka tällä hetkellä on talvisin puolilämmin. En tykkää kun tilassa sijaitsee lisäksi toinen vessamme. Tällä hetkellä ei eteistä ole kuitenkaan varaa rempata mutta siitä kuitenkin haaveilen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tyynelä! Hurrr, kyllä se oli kovilla pakkasilla ankea mennä pukemaan viileitä ulkovatteita päälle 10-15 asteiselle kuistille. Ja sitten kuistilta pääsi veto, ovesta huolimatta, alakerran tiloihin. Toivottavasti ensi talvena on lämpöisempää :) Aina kannattaa haaveilla ja sitten kun pääsee tositoimiin niin on jo jonkin näköinen suunnitelma päässä :)

   Poista
 5. kaunis! ja taatusti tarpeeseen tehty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suvi! Kyllä toimiva eteinen on yksi kodin tärkeimmistä jutuista :)

   Poista
 6. Kuulostaa lohdulliselta, että vanhasta kylmästä epäkäytännöllisestä kuistista tulee noin kiva. Meillä olisi vähän samanlainen projekti edessä vapaa-ajan asunnollamme ensi kesänä. Kaunista jälkeä olette saaneet aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kikka! Me ollaan itsekkin tosi tyytyväisiä lopputulokseen. Tsemppiä teidän projektiin, kyllä siitä hyvä tulee :)

   Poista
 7. Aivan upean ja tarpeellisen muodonmuutoksen on teidän kuisti käynyt läpi. Teillä on kyllä ihana samankaltainen sisustuksellinen linja koko talossa, kaikki näyttää niin harmoniselta ja kauniilta. Tuo valaisin on todella upea.

  Ai sielläkin on aviomies päivitellyt koneita ;). Mulla ei ole ollut kuvaongelmia, mutta muuta pientä vähän :). Nämä postauksen kuvat ovat hyviä, ei ongelmaa!
  Toivotaan, että onkhelma siellä päässä ratkeaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen kaikkea tarpeellisen. Nyt mahtuu kaikkien ulkovaatekamppeet kaappiin ja vielä kaupanpäälisiksi kesä-/talvivaatteita yläkaappeihin.

   Niin vähän ajattelinkin, että koneesta nuo kuvaongelmat johtuu, kun kamerassa ne tosiaan näytti ihan hyviltä. Vai on teilläkin päivitelty konetta :D Välillä sitä toivoisi, ettei olisi ihan hanska näissä tietsikka-asioissa, niin osaisi itsekkin jotakin tehdä...

   Poista
 8. Todella kaunis on teidän kuisti ja niin nätisti olet sen sisustanut. Hyvältä myös näyttää kiinteä kaappi ja just passelit on nuo vetimet. On sillä vaan niin suuri merkitys arkipäiviin kuinka toimiva eteinen on.

  Kuvat on muuten tosi hyviä:)

  Ahvenanmaa on kyllä ihana lomakohde. Toiveissa olisi joskus matkustaa asuntovaunun kanssa sinne. Nuorena tyttönä kavereiden kanssa pyöräilimme sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Väittäisin, että toimiva eteinen on yksi kodin tärkeimmistä huoneista. Jotenkin sen taas huomas rempan aikaan kun käyntimme ulos oli ahtaasta kodarista ;) Kiva kuulla, että muut näkee kuvat hyvinä (niin vähän itsekkin kyllä epäilin, että koneesta tämä johtuu). Me tykästyttiin tosi paljon Ahvenamaahan. Paljon siellä on nähtävää ja koettavaa vaikka pieni saari onkin. Lapsetkin tykkäsivät kovasti reissusta :)

   Poista
 9. Kaunis kuisti teillä. Posliinivalaisin ja vetimet on kyllä ihanat! Sitä minä en vain voi käsittää miten lapsiperheessä voi valkoinen olla oikeasti Valkoinen.. Meillä on kaikki kaapit ja seinät ja jopa katot (ainakin yläsängyn kohdalta) piirustuksia täynnä. Ja kuitenkin kaikilta aina kynät hukassa!? (Myönnän kyllä olevani hyvin laiska siivooja..) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin saa olla, varsinkin kuistia ja eteistä, alvariinsa pyyhkimässä. Kun muksut tulevat pihalta likakäsillä ja menevät sitten vessaa käsipesulle niin kyllähän siinä matkalla kaikki paikat likaantuu ;) Muuten meillä on saanut valkoiset paikat olla MELKEIN rauhassa. Ehkä suurin syy on se, kun kauan aikaa sitten kyllästyin putsaamaan punaisia ja vihreitä raitoja huonekaluista, tapetista, ovista, matoista yms. ja takavarikoin kynät alakertaan yhden kaapin päälle. Nyt niillä piirreellään vaan keittiön pöydän ääressä (kamala äiti) ;D Meillä se on toiminut varmaan juuri sen takia kun muksut on vielä niin pieniä, mutta eipä taida takavarikoiminen toimia enää koululaisilla... :O Ja juu, täälläkin ilmottautuu laiska siivooja, mieluummin sitä vaikka virkkaa kuin luuttuaa lattioita ;)

   Poista
 10. Ooh, tuo lamppu on kaunis!! Juuri itsekkin sitä ihailin kys putiikissa, en vain ole keksinyt sille meillä paikkaa;)
  kauniilta näyttää eteinen, ainakin yksityiskohdista. Kenkätelineupotus on kiva idea, minusta kenkätelineet on aina niiin rumia:/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, minäkin olen ihan ihastunut lamppuun <3 Sama homma täälläkin kenkätelineiden kanssa ;) Minä jopa mietin tuohon upotukseen, että ompelisko siihen vielä verhon eteen, mutta eipä taitaisi pysyä valkoinen verho kauaa valkoisena. Paitsi jos sen tekisi suihkuverhosta niin se olisi helppo pyyhkiä. Turhamaista tai jotakin... ;)

   Poista
 11. Tuo lamppu on aivan ihana ja vetimetkin niin kauniit <3 Muutenkin niin seesteistä teidän eteisessä. Minusta nuo kuvat ovat ihan normaaleja. Minä en ainakaan huomaa, että poikkeasivat jotenkin. Mukavaa lauantai-iltaa valkoiseen taloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin! Onneksi vika on vaan meidän näytöllä, vaikka onhan tämäkin aikalailla ärsyttävää. Me saatiin eilen pitkästä aikaa kunnos siivouspuuska ja putsattiin miehen kanssa kodin joka kolkka läpi. Illalla olikin sitten mukava vaihdella syksysempiä tekstiilejä puhtaaseen kotiin :)

   Poista
 12. Niin kaunista katseltavaa..vautsi vau! Olette tehneet ison työn.

  VastaaPoista
 13. Ihanan tunnelmallinen kuisti. Tykkään hirmuisesti! Paljon kaikkea pientä kivaa yksityiskohtaa. Ja kaappeja ei voi koskaan olla liikaa. Just hyvät nuo kiinteät tuohon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä enää vaihtaisi noita kiinteitä kaappeja mihinkään, on ne niin kätevät :) Kiitos Pikku Akka!

   Poista
 14. Sama ihana tunnelma jatkuu täällä kuistilla! Sinulla on taitoa luoda niin kaunista kotiin, kauniita asetelmia ja sisustusta. Kuvat näyttävät oikein hyville minustakin. Vetimet <3! Ymmärrän enemmän kuin hyvin tuon, että jotain pientä juttua metsästetään vaikka mistä :). Meillä oli makkarissa 8 vuotta valaisin edellisestä asunnosta (ei niin sopiva sinne), kun haaveiden valaisin maksoi järkyttävän paljon silloin. Nyt saimme sen viime kesänä pilkkahintaan yhden sisustusliikkeen poistomyynnistä ja kyllä kannatti odottaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että näyttävät! Niin vähän itsekkin ajattelin, kun tosiaan kameralla kuvat oli myös ihan hyviä. Joskus näköjään hyvää kannattaa odottaan, teillä kävi vihdoin hyvä tuuri :) Itse olen metsästänyt kauiten varmaan olkkarin mattoa (pari vuotta) ja sitten juuri sopiva löytyikin ystävältä vaihtokaupan merkeissä :) Kiitos Hanna!

   Poista
 15. Ihania yksityiskohtia, kaunista tunnelmallisuutta. Kyllä remontti on kannattanut ja tuonut arkeen iloa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimiva kuisti on ehdottomasti yksi arjen helpottava tekijä :) Kiitos Kaisu!

   Poista
 16. Voi luoja miten kaunis kuisti! Ja mitä ihania löytöjä oot tehnytkään!Tuo valaisin on ihan ylisöpö ❤️
  Kalkkimaalia tekis itekkin mieli johonkin koklailla...pitää vain keksiä jokin kohde!Ja niitähän täällä kyllä riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kikke! Mulla olisi tarkoitus testata kalkkimaalia meidän punaisen kammarin ruokapöytään. Pitäisi vaan saada se aika jostakin.. ;)

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥