perjantai 10. heinäkuuta 2015

Iloisen mielen kukkasia
Keränloppuja. Langanpätkiä.
Jämälankoja, josta syntyi kesän iloisimmat kukkaset.
Autossa lomareissulla virkattuja. 
Aina kun maisemat kävivät liian yksitoikkoisiksi syntyi uusi kukkanen.Minusta näistä tuli hauskoja. Kesäisen pirteitä ja värikkäitä. Ihanan iloisia yhdessä.
Osa langanpätkistä oli niin lyhkäsiä, että niillä sai tehtyä vain esim. kukkasen keskustan. Ja varmaan niiden vajaamittaisuuden takia uskalsin yhdistellä ennakkoluulottomasti eri värejä tosiin. Oikeastaan tuo värien yhdisteleminen oli ihanaa puuhaa. Pitäisi opetella muissakin jutuissa yhdistelemään värejä ennakkoluulottomasti. (Ehkä joku miettii, että eipä nuo yksittäiset kukat niin värikkäitä ole, mutta minulle ne on, kun olen vähän surkea, mitä tulee värien yhdistelemiseen ;D ).Ja mihin nämä 17 kukkaa sitten päätyivät?


Osasta tein pinnejä, osa päätyi pompuloihin ja muutamat jäivät odottamaan parempaa käyttötarkoitusta. 
Ehkäpä joku jäljelle jäänyt pääsee koristamaan joskus tyttöjen mekkoa :)


Matkalla tuli myös aloitettua ihka ensimmäinen tiskirätti, mutta se jäi pahasti kesken.
Jospas se ne kuitenkin valmistuu vielä kesän aikana!

RIKÄSTÄ VIIKONLOPPUA!!

38 kommenttia:

 1. Kivoja kukkasia. Ainoa ikävä puoli noissa pätkistä tehdyissä käsitöissä minusta on se päätteleminen. En ole oikein innostunut siitä ja nytkin kun virkkaan neuletta, jossa on erilaisia pitsejä, niin, että ottaa pattiin ne langanpätkät, jotka odottaa päättelemistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, päättelemiseen tuntui menevän melkein yhtä paljon aikaa mitä itse kukan virkkaukseen. En itsekkään tykkää päättelemisestä ja näissä päättelinkin langat aina heti yhden kukan valmistuttua. Muuten olisi ollut suuri vaara että kukat olisivat jääneet langanpätkineen käsityöpussiin piiiitkäksi aikaa. Kiitoksia sinulle :)

   Poista
 2. Kauniita! Pitäisköhän kaivella omakin jämälankakätkö ja tehä kukkia niistä. Mistä sulla tuo ohje?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni! Kaivele ihmeessä, noi on just kivoja tehdä kun valmistuvat niin nopsaan :) Opettelin joskus kauan sitten virkkaamaan kukkasen jonkun vanhan käsityölehden ohjeella. Nyt teen kukkaset ihan päästä ja noikin taitaa kaikki olla vähän erilaisia :) Koitappa googlettaa, jos sieltä löytyisi ohje!

   Poista
 3. No kyllä on suloisia kukkasia:-). Noita onkin ihana laittaa eri paikkoihin. Tyttöjen hiuksiin kyllä aivan ihania:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytöt olikin ihan mielissään noista :) Kiitos Kanneli!

   Poista
 4. Ihania kukkasia! Pitäisi itsekin opetella tekemään, noista saisi niin nättejä koristeita vähän kaikkiin juttuihin.

  VastaaPoista
 5. Onpa kyllä kivan värisiä! Miten sinä olet tuon keskustan tehnyt? Viimeisenä, lopuksi siis? Neulallako?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, keskusta on tehty lopuksi neulan avulla. Vähän ylimääräistä työtä, mutta aika kivan lisän tuolla ristikolla sai. Kiitos Pikku Akka!

   Poista
 6. Aika hauska yhteensattuma. Puuvillalangasta kukkasia on virkattu täälläkin. Tosin minä tein pikkutytön hattuun ja kokeilin useampaa kukkamallia. Tuo pinneihin ja ponnarilenkkeihin yhdistäminen on huippukiva juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sielläkin on virkkuukoukku heilunut :) Kukkasia on kyllä hauska tehdä! Minä olen laitellut kukkasia muutamiin pipoihin, antaa kyllä mukavaa ilmettä. Kiitos Kikka!

   Poista
 7. Kivan värikkäitä kukkasia! Mukavaa matkatekemistä! :)

  VastaaPoista
 8. Oispa mainiota matkatekemistä! :) Minun pää ei vaan tuota tahdo kestää. :( Eikä mun kuominoista kyllä löydy edes jämälankojakaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä jännä juttu, kun toiset pystyvät autossa tehdä vaikka mitä ja toisilla taas tulee niin herkästi huono-olo! Mistä lie sekin johtuu!

   Poista
 9. Iloisen värikkäitä kukkasia olet tehnyt. :-) Minulla on sama "ongelma", olen mahdottoman huono yhdistelemään värejä ennakkoluulottomasti. Mukavaa lauantaita sinulle! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samiksia siis ollaan ;) Kiitos ja samoin sinulle mukavaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 10. upeita kukkasia,ja aika kului mukavasti matkassa :) minä,joka en osaa virkata ollenkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden parissa aika kyllä kului mukavasti :) Kiitos suvi!

   Poista
 11. Kauniita kesäkukkia, tälläisiä minunkin on p-i-t-ä-n-y-t tehdä, vaan enpä ole edes aloittanut ;). Hiusjutuissa toimivat kyllä hyvin ja kiva nähdä mihin nuo muut sitten joskus päätyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, noi OlisiPitänytTehdä-jutut on pahoja, niitä löytyy itseltäkin! Ehkä ne tulee vielä aloitettua... sitten joskus ;) Kiitos Krista!

   Poista
 12. Söpöjä kukkia ja niin moneen käyviä juttuja!
  Hattuun, takkiin, koruksi ja laukkua somistamaan!
  Kortteihin ja paketteihin rusetin kera!
  Ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipoihin olenkin joskus laitellut kukkasia. Paketteihin ne sopisivat kyllä myös mainiosti, eipä ole tullut itselle edes mieleen :) Kiitos Susanna Vaahla!

   Poista
 13. Ihania, niin kauniisti olet saanut näihin yhdisteltyä värejä! Tällaiset pienet kukkaset onkin niin monikäyttöisiä, kun niillä voi somistaa monia juttuja. Minulle tuli heti mieleen kortit ja paketit. Pitäisiköhän itsekin ottaa näitä työn alle... Mukavaa huomenna alkavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Pitääkin laittaa mieleen nuo paketit ja kortit, kukkaset sopivat varmasti tosi hyin myös sellaisiin :) Mukavaa viikon jatkoa myös sinulle!

   Poista
 14. Onpas kauniita kukkia, ihanat erityisesti nuo kukkien keskustat. Kauniita värejä! Olen paikkaillut pikkukukkasilla myös tyttöjen trikoita, niihin tuntuu ilmestyvän reikiä tassaista tahtia :) Nyt ei ole yhtään kukkia varastossa ja monta reikää paikattava. Pitäisi yrittää kaivaa koukku jossain välissä esille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuullostaakin hauskalta idealta! Pitääpä testata seuraavien reikien ilmestyttyä, niitä kun tosiaan tulee tasaiseen tahtiin ;) Kiitos Kirsikka!

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥