maanantai 16. maaliskuuta 2015

Kohta en enää kehtaa...


Aurinkoinen alkuviikon tervehdys sekä terkkuja Tukholmasta!
Me päästiin tekemään pieni pyrähdys naapurimaahan viikonloppuna ja vielä miehen kanssa ihan kahdestaan. Ja vaikka univelka taisi taas vain lisääntyä, niin pieni irtiotto arkisesta aherruksesta teki todella hyvää. Onhan se ihan erilaista päästä haukkaamaan muutakin kuin kotipitäjän ilmaa. Valokuvia minulla ei reissusta ole, kun päätin ennen lähtöä, että tänä viikonloppuna olen lomalla kaiken muun lisäksi myös kamerasta (että käsitöistä).


Mutta nyt tuohon otsikkoon...
Nyt pitää laittaa äkkiä tämä lopputalvesta neulomani pipo tänne, kun kohta on jo niin kevät etten kehtaa täällä talvitamineita esitellä. Juu ja se kevät on enemmän kuin huippu juttu. Eikä yhtään haittaa vaikken päässyt tänä talvena tätä pipoa edes käyttämään. Onpahan sitten ensi talven paukkupakkasille heti kunnon päänlämmikettä saatavilla. Tänä talvena kun heräsin pipottomuuteen (siis tämmöisen lämpimäisen) vasta niinä päivinä kun trikoopipon läpi tuntuivat korvat paleltuvan.


Tämä taisi olla oikea epäonnenneulomus kun vasta kolmas yritys onnistui. Kolmannella kerralla taas ajattelin, että olisi ollut viisaanpaa ottaa joku ohje ja yrittää sillä, mutta kun halusin juuri tälläisen vinopalmikkopipon. Tämä on tehty kuvanmukaisesti suorakaiteen mallisesta palasesta ompelemalla reunat yhteen. Yläpuoliskon kuoroin vain langalla kokoon. Latvaan piti laittaa vielä tupsu heilahtelemaan, kun paksun neulomuksen kuromisesta huippu jäi tietenkin rumaksi. Lopuksi vielä trikoovuori sisälle (ettei tälläistä herkkähipiäistä kutita) ja puunapit ompeleen viereen ja uusi talvipipo oli siinä.

Ja tosiaan tätä en ole päässyt edes vielä koeajamaan, kun yhtäkkiä lumisateet vaihtuivat vedeksi joka nyttemmin on muuttunut auringon lämpöisiksi säteiksi. Niin, että kyllä se kevät taitaa täällä olla. Katsokaa vaikka, minun jouluruusunikin on avannut nuppunsa


26 kommenttia:

 1. Kaunis pipo! Valkoinen väri, palmikot ja puunapit - siinäpä täydellisen pipon ainekset :)

  VastaaPoista
 2. Ihana pipo, valkoiset villa-asusteet on kyllä ehkä ne maailman kauneimmat :)

  VastaaPoista
 3. Todella ihana :-) . Hyvä kun on valmis pipo odottamassa uutta talvea :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi on myös hieno vuodenaika, mutta kevään ensimmäisinä päivinä sitä aina toivoo, että seuraavaan talveen olisi mahdollisimman pitkä aika :) Kiitos Kanneli!

   Poista
 4. Wonderful beanie!

  http://beautyfollower.blogspot.gr

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana pipo. Kiva idea kutoa noin päin.
  Kiva ette pääsitte ihan kaksistaan lomalle, tekee niin hyvää vaikkakin univelkojen kustannuksella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga! Ihastuin siskoni väärinpäin olevaan palmikkopipoon, pakko oli saada itselle samanmoinen :) Laivamatkat on kyllä vähän sellaisia unevelankerääjiä, mutta reissut on aina mukavia sekä rentouttavia!

   Poista
 6. Aivan ihana pipo. Kiva idea kutoa noin päin.
  Kiva ette pääsitte ihan kaksistaan lomalle, tekee niin hyvää vaikkakin univelkojen kustannuksella. :)

  VastaaPoista
 7. Niiniin ihana pipo, odottaa sitten ens talvea!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amanda! Toivottavasti tosiaan tarvin tuota vasta ensi talvena...

   Poista
 8. Liityn minäkin ihailijoiden kuoroon: Todella kaunis pipo!

  VastaaPoista
 9. Palmikko on aina niin nätti! Tänne blogiisi eksyinkin ekaa kertaa ja jäi lukijaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Kiva kun eksyit tänne ja tervetuloa joukkoon!!

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥