sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Kesä keskellä talvea


Päätin osallistua Helmoja ja hepeneitä-blogin kierrätyshaasteeseen. 
Haasteessa piti ommella jotakin uutta kierrätysmateriaaleista. 

Mainittakoon heti tässä alussa, että aluksi olin tekemässä jotakin aivan muuta, mutten löytänyt siihen muuhun tarvittavia metalirenkaita mistään. Ja olen kyllä aivan varma, että ne tarvitsemani metalirenkaat majailevat edelleenkin jossakin täällä kotikolossa, eikä paikassa nimeltä kaatopaikka.


Mutta kun kerta niitä tarvitsemaniani metalirenkaita ei nyt tähän hätään löytynyt ja kaupasta ei saanut haasteompeluun ostaa mitään uutta, niin piti keksiä vaihtoehtonumero kaksi. Kesäksi olin suunnitellut tekeväni keskineidille vanhasta patjanpäälliskankaasta ja mummon kirjomasta liinasta kesäkoltun. Siispä aloitinkin kesävaateompelun näin tammikuun alussa. Nyt en voi keväällä ainakaan kitistä, että taas jäi kesävaatteiden aloitus viimetippaan.


Kaavana kesämekkoon käytin Burdasta (4/2014 ) löytynyttä kaavaa. Kankaana mekossa on siis syksyllä kirpuilta matkaan lähtenyt patjan päällinen (tai mikä lie). Rinnukseen ompelin palasen mummon kirjomaa liinaa ja pätkän samaisesta liinasta leikattua pitsiä. Takana olevat napit on nappilaatikon aarteita. Uudistuotantoa tosin, mutta mitkään vanhat, kierrätetyt napit, eivät sopineet niin hyvin kyseiseen mekkoon mitä nämä valkoiset kangaspäällysteiset versiot.

Tykkään tuosta kirjotusta kuviosta ja silloin kun liinan sain tiesin heti, että liinan kuviot pääsevät uusiokäyttöön tyttöjen vaatteisiin. Monta kuviota on vielä jäljellä ja ideaakin niiden käytöön jo löytyy...


Mekosta tuli oikein mieluinen ja jotenkin suloisen vanhanaikainen.
Luulenpa, että tämä pääsee käyttöön jo nyt sukkiksien ja pitkähihasen kanssa

Ps. Todennäköisesti tulette näkemään sen alkuaikomustyönkin täällä jossakin vaiheessa!
Pitää vaan yrittää löytää ne metalirenksut...

26 kommenttia:

 1. Suloinen mekko ja ihan jotenkin teidän näköinen joten tosi hyvin olet onnistunut! Olen itsekin tehnyt tuolla kaavalla yhden mekon, voisikin tehdä toisen :) Tuo kirjottu liina on aivan ihana yksityiskohta, jaapas kuule ne muutkin ideasi liinojen käyttöön sillä minultakin muutamia löytyy ja en ole oikein vielä keksinyt, miten saisin ne tehokkaasti hyödynnettyä ;) Toivottavasti metallirenksut löytyy, olisi mielenkiintoista nähdä mikä suunnitelma sinulla oli. Ihanat kukkakauppaleikit menossa kuvissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekon malli on tosi nätti ja itekkin voisin kyllä tehdä tuolla kaavalla toisenkin mekon. Liinan muita osia tulee varmasti hyödynnettyä muidenkin tyttöjen kesäkamppeissa, mutta taidan kuitenki jättää loput kesähepenet keväämmäksi ja keskittyä nyt muihin juttuihin. Mutta hyvä kesävaatealoitus tämä mekko oli :) Juu ja jos niitä metalirenksuja ei löydy kotoa pitää käydä ostamassa uudet samanmoiset... Kiitos Krista!

   Poista
 2. Kaunis mekko, söpö tuo sydänkangas!
  Noita tulppaaneja näkee nyt monessa blogissa, kevään merkki vaikka sydäntalvessa mennään... :) Täytyy kyllä itsekin kipaista marketissa hakemassa niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sydänkangas on kyllä söpö, harmi vaan kun se oli jostakin kohti sen verran kulahtanut ettei koko kangasta voi hyödyntää. Tulppaanit on kuin lupaus tulevasta keväästä <3 Kiitoksia Nipsu!

   Poista
 3. Hyvin hyödynnetty vanha kirjailtu liina!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monissa vanhoissa liinoissa on kauniita kirjailuita ja jos ne istu sisustukseen niin ainahan niitä voi laitella vaatteisiin :)

   Poista
 4. Kaunis mekko kauniista kankaasta! Kirjottu liina on tosi ihana yksityiskohta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tykkään itsekkin liinan kuvioinnista!

   Poista
 5. Herttaisen kaunis mekko. Ihanasti olet keksinyt kauniille pitsiliinalle uusiokäytön. Mekon kangas on sievä. Kyllä kierrättäminen onkin ompelussa mielenkiintoista :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Kierrättäminen on tosi mielenkiintoista puuhaa, on hauska yrittää keksiä vanhoille "tarpeettomille" tavaroille ym. uusia käyttökohteita.

   Poista
 6. Kaunis mekko ja ihanasti sopii tuo pitsiliina etuosaan :)

  VastaaPoista
 7. Ihana mekko! Kiva kangas, munullakin on tuontapaista kierrätyskangasta kaapissa odottelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kangas on tosi suloista! Kiitos Vaateviidakon Pirjo!

   Poista
 8. Kauniin mekon olet tehnyt. Hyvin sopivat yhteen patjanpäällinen ja liina. :)

  VastaaPoista
 9. Kaunis mekko ja sopivasti vanhan ajan henkeä! Onnea renkaiden metsästykseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ei ole renkaita löytynyt, pitää ostaa uudet seuraavan kerran kun käyn kaupoilla... Ja tietty ne tulee sitten vastaan kun olen ostanut uudet ;)

   Poista
 10. Ihana, romanttisesti vanhanaikainen mekko! Ja miten suloiset kuvat <3! Upea paikka muistoja sisältävälle pitsiliinalle, sopii mekon muuhun tyyliin ja väreihin täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hanna Mi! Minustakin liinan palanen passaa hyvin mekon henkeen ja kiva kun voi käyttää muualla hyödyksi sellaisia sisustusjuttuja mitkä ei omaan kotiin istu!

   Poista
 11. Kaunis mekko ja kirjottu liina sopii hyvin mekkoon.
  Mekon malli näyttääkin kivalle, täytyy ottaa lehden numero ylös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mARa, mekon malli on minustakin kiva ja tulee varmasti tehtyä samalla kaavalla muitakin mekkoja!

   Poista
 12. onpa mukava kun lapsillanne on lastenvaatteita mekot ovat kauniita, eikä heitä ole puettu pieniksi aikuisiksi - heillä on omanaan lapsuus! s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään pukea lapset pääasiassa lapsekkaisiin vaatteisiin, vaikka toki meidänkin vaatekaapista löytyy ihan muunkinlaisia vaateparsia :) Kiitos kommentista s

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥