maanantai 4. elokuuta 2014

Kruunuvuokoista pihapohdintaanPitää laitella tänne bloginkin puolelle pikkuisen näitä piha-/kukkajuttuja. Ensi kesänä on sitten kiva taas täältä tarkistella miltä piha on näyttänyt viimevuonna ja mitkä kukkaset silloin kukki. En tiedä kuinka paljon teitä nämä kukkalöpinät kiinnostaa, mutta ainakin omaksi iloksi näitä välillä tänne laittelen!?! Toivottavasti edes joku saa näistä jotakin :)


Keväällä tilasin Viherpeukaloilta aika satsin kasviksia ja sieltä sain sitten kaupanpäällisinä pussillisen kruunuvuokkojen mukuloita. Iskin mukulat viime vuonna tekemääni puulootaan (klik) ja kovasti sieltä onkin pyrkinyt kukkaa näkyviin. 


Kukkien avauduttua oli värien kirjo valtava. Tai valtava ainakin tälläiselle joka on jokseenkin huono yhdistelemään montaa väriä niin vaatteissa kuin kukkaistutuksissa. Ihan tuo on hauskan ja pirtsakan näköinen kun on montaa eri väriä sekaisin. Kuvista ehkä arvaattekin, että pinkki on ehdoton lempparini, vaikka kovasti valkoinenkin yrittää kiriä ykköspallille. Syksyllä pitää kaivaa mukulat ylös ja koettaa säilöä ne kellarissa, josko ne taas ensi kesänä jaksaisi ilahduttaa!


Toiseen lootaan heittelin taas ruiskaunokin siemeniä. Että minä tykkään tästä(kin) heleän sinisestä kukasta!


Ensi kesänä voisi laatikkoon laittaa pinkkejä ruiskaunokkeja. Kylvin niitä takapihalle ja nekin on aivan ihania.


Viime kesänä aloin kaivamaan itselle uutta kukkapenkkiä ja tänä keväänä sain sen vihdoista viimein valmiiksi (tai ainakin melkein...). Kukkapenkin kaivuuta kun hidasti alkuraskauden muutamat ongelmat. Ei ollut näes ihan pikkujuttu kaivella tiukkaan savimaahan metritolkulla yli puolenmetrin syvää monttua. Onneksi mies tuli kaivuuapuun, muuten kärräisin savikökkäreitä varmaan vieläkin (pakko oli saada uusi kukkapenkki ;D ). 


Varsinaisen kukkapenkin jatkona on vielä pieni ruusupenkki, johon siirsin viimevuonna ostamani valkoisen ruusun (champagne wishes). Viherpeukaloilta tilasin lisäksi hennon vaaleanpunaisen ruusun (on joku niiden nimikkoruusu tosi fiksua kun ei laita lajiketta talteen). Toivottavasti noita molempia saa ensi keväänä lisää kun tarkoitus olisi laittaa tuohon muutama ruusu lisää.


Viherpeukalot-tilaksessa tuli myös jaloleinikin mukuloita. En tiedä vaikuttiko alkukesän kylmyys ja yhtäkkiset helteet, mutta minusta kukka ei vaikuttanut lankaan siltä miltä pakkauksessa luvattiin (klik)! Ja sitäpaitsi kukkia tuli vain kolme ja nyt kaikki lehdetkin ovat heittäneet henkensä :O


Uusimmasta kukkapenkistä löytyy laventelia, hopeasyysvuokkoa, syysleimua, neidonkurjenpolvea ja pioneita. Itoh-pioni (klik) tilasin itselle äitienpäivälahjaksi ( ;D ) ja jos uskomista on niin siinä olisi oikea pionien kuningatar! Tuskinpa se vielä ensi kesänä kukkii, mutta sitä parin kuukauden kukintaa kärsimättömänä odotellessa! 


Neidonkurjenpolvi on näköjään kiitollinen kasvi kun levitä leväytti itsensä yli kaksinkertaiselle alueelle jo ensimmäisenä kesänä. Ja on vielä kukkinut komeasti viikkotolkulla. Nyt tässä pohdinkin, että pitäisikö tuota samaista kukkaa laittaa koko penkkiin täyttämään ns. tyhjät kohdat!?! Vai pitäisikö laitella jotakin toista matalaa vaaleanpuna/valkosävyistä lajiketta neidonkurjenpolven kaveriksi! Olisiko kellään ehdotuksia?


Tässä vielä kuvaa osasta penkistä! Oikealla on kaksi pionia ja neidonkurjenpolvea. Sitten tulee hopeasyysvuokko ja tuo vasemmalla oleva rehevä puska on syysleimu. Kiviä olisi tarkoitus kaivella metsästä kukkien väliin jahka nämä helteet vähän hellittää! Kovin näyttää vielä kukkapenkki laihalta...

Isoimpien kivien taakse olisi tarkoitus siirtää evakossa ollut malva.


Siinä se malva on nököttänyt jo useamman kesän ison koivun juurella. Ihme kun se on ylipäätänsä tuossa varjoisassa paikassa, koivun juurella hengissä selvinnyt. Lätkäsin sen siihen salaojarempan tieltä muutamia kesiä sitten.Malvan takana kukkii kärhö <3
Se selvisi talvesta kellarissa hengissä, vaikka luulin jo sen heittäneen henkensä kun se alkoi jo joulukuussa puskea uutta vartta ja lehdenalkua. Toukokuun alussa taas en löytänyt siitä mitään elonmerkkiä, mutta niin se vaan alkoi pikkuhiljaa virota.


Pihalla nököttää sievässä kasassa seuraava projektini. Kunhan helteet helpottaa käyn seipäiden kimppuun. Saapa nähdä mitä niistä tulee vai tuleeko mitään!


Lämpimiä loppukesän päiviä teille lukijani!!!

10 kommenttia:

 1. Näitä kukkakuvia on ihana katsella :) Sinulla on pihassasi tosi paljon ihania kukkia. Kauniilta näyttää myös nuo kukkalaatikoissa olevat ruiskaunokit. Minullakin olisi haaveissa saada lisää kukkia tai kukkivia pensaita pihallemme, mutta pikku hiljaa. Mitähän keksit seipäistä ? Mielenkiintoista :) Onpa ihanan näköinen kuva tuo viimeinen, jossa ruusun läpi näkyy kaunis kuisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Kanneli! Meiltä kyllä löytyy useampaa kukkaplaatua, mutta kaikki on vielä kovin nuorta, että tännekkin tulee lähinnä laitettua lähikuvia yksittäisistä kukista. Reheviä istutuksia odotellessä... :) Näissä pihahommissa onkin kiva kun kaikkia ei edes tarvi saada kerralla tehtyä, vaan voi laitella pikkuhiljaa, kesä kerrallaan. Jos seipäät taipuu niin kuin suunnitttelin niin laittelen valmiista tännekin kuvaa...

   Poista
 2. Kukkakuvia on mukava kyllä katsella, ne ovat niin kauniita ja saavat iloiselle mielelle. Sinulla on todella ihania istutuksia, ruiskaunokeista pidän erityisen paljon (muistuttavat lapsuuden kodistani).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että täällä on muitakin jotka tykkäävät kukkakuvista :) Itekkin suorastaan rakastan ruiskaunokkeja (ne on vielä kauneutensa lisäksi niin monikäyttöisiä!).

   Poista
 3. Suloiset nuo tikapuut, joita kukkaset kiertävät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka! Minäkin tykkään tikkaista ja passaavat hyvin kärhön "tueksi":

   Poista
 4. Minä en näissä puutarha-asioissa osaa neuvoa yhtään, mutta kiva on katsella sinun upeita kukkaistutuksia :) Itse pidän kovasti ruusuista, mutta kyllähän kaikki kukat kukkiessaan ovat kauniita ja tuovat ihanasti eloa ja väriä ympäristöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen ihan lapsenkengissä näissä pihajutuissa, mutta kovasti löytyy intoa (ainakin vielä) opetteluun :D Olisi kiva jos joskus pihasta saisi sellainen, että se kukkisi keväästä syksyyn.

   Poista
 5. Kaunista! (Kyllä kukkaset kiinnostaa aina, minua ainakin) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että suakin kukkajutut kiinnostaa :)

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥