torstai 19. joulukuuta 2013

Joulujuttuja


Joulu on hiipinyt tupasemme jokaiseen nurkkaan ja soppeen.
Leipomiset on leivottu ja joululaatikot odottavat pakkasessa aattoa.

Tänä vuonna on tullut laiteltua joulua vähemmän mitä aikasempina vuosina. Ja siltikin oon tavoittanut saman tunnelman. Että turhaapa sitä hössöttää joulua, vaan laittaa ja tekee sen mitä jaksaa ja mikä tuntuu hyvältä.


Oikeastaan vain joulun tärkein koriste, joulukuusi enää puuttuu.
Vai voiko joulukuusta sanoa joulukoristeeksi!? ;)
Sen hakeminen onkin lasten ja miehen yhteinen homma. Me ollaan tosin käyty lasten kanssa jo merkkaamassa takapihan kuusikosta tämän vuoden joulupuu :)


Kuusentuoksua ollaan toki saatu tuoksutella jo parin viikon ajan. 
Näitä pikkukuusia kun haettiin sisälle ja ulos tuomaan tuoksua ja tunnelmaa jo joulukuun alussa.


Joulukukkia on myös tullut ripoteltua sinne ja tänne.
Jouluruusu on jo useamman vuoden ollut ehdoton lempparini, vaikkakin kovaa vauhtia kakkosena kirii valkoinen hyasintti. Kuistin jouluruusu ei vielä kuki, mutta olkkarissa oleva on tehnyt jo pari kukkaa. 

Viime vuonna sain toisen jouluruusuistani säilymään hengissä kevääseen asti ja pääsin istuttamaan sen kukkapenkkiin. Jouluruusu kun on oikeasti perenna. Nyt siinä on jo paljon nuppuja, toivottavasti se säilyy hengissä kevääseen asti niin pääsen heti maan sulattua nauttimaan sen kauniista kukista.

 

Yksi ilta innostuin leikkelemään lumihiutaleita silkkipaperista. En muistanutkaan kuinka koukuttavaa puuhaa se oli! Taisi siinä leikellessä ilta vaihtua ihan yöksi ;)
Lumihiutaleet pääsivät yläkerran aulan ja kuistin yhteen ikkunaan.

Nyt on lumihiutaleita ikkunassa, mutta ikkunan takana nurmikko on vihreämpää mitä keväisin. Poika tuumasikin yksi aamu, auringon paistaessa kirkkaasti, että nyt on tullut taas kevät! Vaan keväältä ulkona on näyttänytkin aurinkoisina päivinä! 
Mutta ei anneta lumettomuuden latistaa joulutunnelmaa! Päivisinkin tulee niin aikaisin pimeää ettei vihreää ruohoa ja paljaita puita edes huomaa! Jotakin hyötyä siis tuosta pimeydestä ;D

6 kommenttia:

 1. Ihana joulutunnelma kuvissa. Pikku kuusen haluan maljakkoon tuomaan tunnelmaa, sillä allergiasyistä olemme joutuneet päätymään muovikuuseen. Mutta se kuuseen tuoksu on vaan niin ihana. Lumihiutaleet ovat kauniita:-). Jouluisia hetkiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi se on muovikuusikin, meillä oli lapsena useana vuonna muovikuusi ja eipä se lapsena tunnelmaa latistanyt :) Mutta toki oikea kuusi tuo omanlaisen tunnelman, ainakin näin aikuisiällä :)

   Poista
 2. Ihania kuvia ja hyvällä mallilla kuulostaa teidän jouluvalmistelut olevan! Vai on siellä vihreää! Täälläkin välillä uhkaa lumet sulaa, mutta silti on vielä maa valkoisena ja tänään sateli lisääkin lunta. Toivon niin ettei nuo sula pois ennen joulua, vähäinenkin lumi tuo niin paljon valoa!
  Ihania nuo lumihiutaleet! Pitäs kyllä itekkin kokeilla pitkästä aikaa noita leikellä. Hyvä askartelu tehä yhessä lasten kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä suli kaikki vähäisetkin lumet pois :( Nyt illasta alko kyllä hiljalleen sadella uutta lunta, mutta tuskinpa se pysyy kun on luvattu lämpöasteita... Toivottavasti te saatte nauttia valkeasta joulusta!

   Poista
 3. Joulukuusi se on ehkä se lopullinen joulutunnelman luoja, ainakin itselle. Aivan ihanan koristeellisia lumihiutaleita. Tuo jouluruusu on kyllä kaunis, minulla vaan kun on tuo viherpeukalo keskellä kämmentä... Nyt teidän on ihana nauttia joulun tunnelmasta, kun hössötykset on hössötetty :)

  VastaaPoista
 4. Jep, samaa mieltä oon joulukuusen kanssa! Mulla on kyllä kanssa viherpeukalo keskellä kämmentä, sen takia meillä näkee harvoin tavallisia viherkasveja ja jos näkee niin vaan vähän aikaa... Jouluruusun kanssa on tullut kantapäänkautta opittua, että se tykkää viileästä ja sitä pitää kastella altapäin! Toivottavasti saan edes toisen yksilön aukaisemaan kaikki nuppunsa ja selviämään hengissä kevääseen asti!

  VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥