torstai 24. lokakuuta 2013

Kärpässieniä mekossa, seinällä ja katossa


Jopas pukkasi harmaita päiviä!! 
Meillä ainakin on ulkona ollut tasaisen harmaata ja sateista mihin aikaan vuorokaudesta ulos sattuu vilkaisemaankin. Ja jos säätiedotusta kurkkaa niin harmaille päiville ei loppua näy...

Niinpä sitten, ihan vain piristykseksi, tuli ommeltua Kirpulle iloisen värinen liivimekko. Eipä Kirpulla mitään akuuttia mekkotarvetta näyttänyt olevan, mutta kait sitä voi joskus jotakin pientä tehdä omaksi iloksikin :) Kankaat ovat ylijäämäpaloja isosiskon samanlaisesta mekosta, minkä tein hänelle pari vuotta sitten. Kaavana käytin hyväksi havaittua OB:n kolmenkonstin liivimekon kaavaa, tosin jouduin pienentämään sitä sopivamman kokoiseksi.
Isoimman lapsukaisen kanssa tulee toisinaan vietettyä yhteisiä askarteluhetkiä. Toinen kun on niin innostunut kaikenmoisesta värkkäilystä!
 Tällä kertaa askartelimme neidin kanssa kärpässieniä jo aikaisemmin syksyllä kerätyistä tammenterhonhatuista ja oksanpaloista. Osa pääsi täytteeksi yläkerran aulan tyhjään kehykseen ja osa jäi odottamaan joulujuttuja... Ajattelin käyttää sieniä ainakin jouluaskarteluihin ja -asetelmiin sekä koristella sienillä lahjapaketteja. Ja aika hauskoja nuo olisivat roikkumassa pikkukuusessakin! Hui, riittääköhän loput sienet kaikkiin ideoihini..!

Tämän hauskan sieni-idean nappasin Kaunis pieni elämä- blogista.Harmaita päiviä piristämään virittelin myös jouluvaloja sisälle. Ne tuovat niin kivasti tunnelmaa pimeisiin iltoihin.


Lapset saivat omat tunnelmavalot tai yövalot kuten he asian ilmaisivat omaan huoneeseensa. 
Jep, yläkerran aula toimittaa tällähetkellä lastenhuoneen virkaa kun päätimme yht'äkkiä miehen kanssa aloittaa lopun yläkerran rempan jo nyt eikä vasta alkuvuodesta. No, joo jäipähän taas alakerran viimeistelyt odottamaan parempaa ajankohtaa, mutta jospa ensi kesänä tai syksynä lapsilla olisi uudet huoneet! Pikkasen ottaa taas neliöt vastaan varsinkin tuossa aulassa, mutta ehkäpä tässä taas seuraava puolivuotinen saadaan jotenkuten kitkuteltua ;) Ja hei, tämähän on viimeinen iso rempparutistus! Sitten on enää ne surkeankuuluisat viimeistelyt jäljellä; listoitukset, koteloinnit sun muut aikaa vievät pikkunäpertämiset!

Aulasta löytyy remontti- ja ennen- kuvia täältä.

Sateesta ja harmaudesta huolimatta torstaihan on toivoa täynnä :)

Ps. Käykäähän osallistumassa arvontaan, KLIK, KLIK!!

6 kommenttia:

 1. Ihania sienijuttuja:-) Mekko on tosi suloinen ja pirteä. Valot antaa niin lämpöistä tunnelmaa, tykkään:-). Söötiltä näyttää tuo lastenaulahuone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pikkasen tuo aula on ahtaanpuoleinen, mutta eiköhän sopu sijaa anna :)

   Poista
 2. Hauskoja askartelujuttuja! Mekko varmasti piristää sekä äidin että tyttären päivää, kun on tosiaan ollut niin ikävän harmaata nyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mekosta tuli ainakin äidin mielestä kiva :)

   Poista
 3. Kyllä on söpöjä sieniä. :)

  VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥