lauantai 10. elokuuta 2013

Vielä kukkii
Jalokurjenpolvet ovat jaksaneet ilahduttaa kukinnallaan jo yli kuukauden ajan. Tämmöisistä pitkään kukkivista lajeista minä pidän :)
Vaikkakin pidän kyllä nopeasti kukkivista kukistakin kuten pioneista.

Rusopajuangervoaita kerää kukinta-aikaan aina valtavan määrän neitoperhosia ja kimalaisia. Tällä kertaa sain ikuistettua noista nopeista perhosista muutaman kuvankin.Ostin keväällä pussillisen kesäkukkien siemeniä,jotka kylvettiin lasten kanssa ikivanhoihin, jo parhaat päivänsä nähneisiin puukottikärryihin. Jo aikaisin keväällä huomasin kosteuden ja tiesminkä syöneen kottikärryt tosi huonoon kuntoon. Olisi varmaan pitänyt kärrätä ne syksyllä suojaan, mutta kun meillä ei ole ollut mitään varteen otettavaa paikkaa :( Olin siis jo kärräämässä niitä suoraan nuotioon, mutta tulinkin toisiin ajatuksiin ja päätin antaa vanhukselle vielä yhden kesän verran aikaa ilahduttaa meitä ihmisiä kukkamerellä. Tänävuonna vaan iskin suoraan mullat kottikärryjen kyytin ja siemenet perään. Aikaisempina vuosina vanhus on saanut kannettavakseen valmiita ruukkukukkia.


Kesäkukkapussin kyljessä luki, että roosan sävyinen kesäkukkaseos...
Yksi loinen oli näköjään päässyt mukaan pussiin!!Voi kottikärryraukkoja kun joka lauta vähän lenkottaa ja pohjakin on niin pehmeä, että ei olisi mikään yllätys jos joku aamu huomaisin istutusteni kasvavan maassa. Mutta urheasti se on jaksanut kuormansa ainakin tähän päivään asti kantaa. Tänä syksynä tarvii varmaan oikeasti viedä vanhus roviolle, sillä tuskinpa se enää ensi talvea kestää. Jos en minä raaski saa mies tehdä sen puolestani!!

Mukavaa lauantai iltaa kaikille!!

2 kommenttia:

  1. Voi miten kauniita kuvia, ihania postikortteja tai tauluja saisit. Upeasti olet saanut ikuistettua perhosen kuvaan:-). Kyllä kuume oman pihan/istutusten laittoon vaan kasvaa. Kesä on livahtanut niin nopeasti, mutta syksyhän on hyvää istutusaikaa:-). Harmi kottikärryjen puolesta:-(.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia!! Totta, että kesä mennyt TAAS hurjan nopeasti, kohtahan on syksy (vaikka ei se mitään, tykkään syksystäkin)! Ei muutakuin taimitarhalle ja sitten istutushommiin :)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥