tiistai 30. heinäkuuta 2013

Pieniä vilautuksia


Jännä miten joskus iskee inspiraatio ja tekemisen vimma... 
ja silloinhan sitä kannattaa takoa kun rauta on kuumaa!!
Viimeeksi iski tälläinen vimma kun saimme tilapäisen syksyn keskellä kauneinta Suomen kesää. Niinpä sitten tekemisenvimman kourissa sain tuunailtua jo melkein kaatopaikkatuomion saaneen kirjahyllyn.
Aluksi yritin paljastaa paljasta puuta tummanruskean petsin alta, mutta pitkän ja hikisen työn (ai, hikisen +15 asteen kesäkeleillä) tuloksena pinnassa oli vain muutama säälittävä naarmu. Ei auttanut hiomapaperin karheus eikä mikään, pakko oli luovuttaa (vaikka voi tietenkin olla, että minulta loppui myös kärsivällisyys)...


Niinpä sitten otin tietoisen riskin ja vetelin kalustemaalit suoraan petsin päälle. No, eihän siitä tietenkään mitenkään nättiä jälkeä tullut kolmenkaan maalikerroksen jälkeen, mutta saapi kelvata. Maali siis lähti vähän valuttamaan ja pinnasta tuli aikas epätasainen, mutta mihinkäs se maali olisi kunnolla imetynyt ja tarttunut ei ainakaan siihen petsiin. Ylemmästä kuvasta näkee parhaiten miten epätasainen pinnasta tuli! Maalin kuivuttua tein vähän kulutusjälkiä hiomapaperilla ympäri hyllyä.

Kirjahyllyn takaseinänä oli joku hepponen levy (muuten hylly onkin ehtaa puuta), joka raasu oli saanut aikojen saatossa pienen tällin. Poistin tuon levyn, sahasin sopivan mittasia paneeleita ja naputtelin ne hyllyn takaosaa toimittamaan. Ja johan sai kirjahylly uutta ryhtiä ja rutkasti ilmettä!


Uuden ilmeen omaava kirjahylly pääse toimittamaan meidän kohta (?) valmistuvaan makkariin (ja minun ompeluhuoneeseeni) kangaskaapin virkaa. Ja koska epäilen suuresti, että kankaat hyllyille sullottuani kaappi ei ole enää erityisen edustavan näköinen pitää minun miettiä jokin kaapin ovien virkaa toimittava ratkaisu peittämään sen sisällyksen. Yksi idea minulla onkin jo, mutta saas nähdä onko se toimiva...

Mitäs tykkäätte uudesta lankakoristani?! Kun sain korin, se oli ällön kellertävän ruskea, mutta valkoisen suhuttelumaalin avulla siitä tuli mielestäni kivan näköinen. Aika mummomainen, mutta suorastaan hauska :) Ei sinne kyllä kaikki minun langat mahdu, mutta ainakin muutama kerä tai sitten säilytän siellä keskeneräsiä neulonta- ja virkkuutöitä.


Tässä kirjahylly on alkuperäisasussaan. Tosin kuva vääristää sen verran, että se oli oikeasti vielä tummempi.  Tykkään enemmän uudesta ilmeestä ;)Saatiin tänään päivällä mieluisia ja aika harvinaisiakin vieraita. Siispä pääsin taas leivontapuuhiin. Jos jollekulle on jäänyt epäselväksi niin viihdyn hyvin myös kulhon ja vatkaimen äärellä :) Tänään siis tuli herkuteltua mm. kääretortulla, jossa sisällä oli vadelmia, kermaa ja rahkaa sekä päällä puutarhan punaisia marjoja :)


Ennen makiaisia täytettiin vatsaa kanasalaatilla ja yrttipatongilla.
Ja kasvattamani kukat ovat kuin ovatkin päässet ruokapöytään asti :)


Saatiin kyläilijöiltä tämä aivan ihanat gladiolukset <3
Ja minuhan piti heti valokuvata ne ;)


4 kommenttia:

 1. Kyllä olet ollut reipas:-). Ehdottomasti näyttää hyvältä kirjahyllyn tuunaus. Kummasti raikastaa tuo valkoinen väri. Kääretorttu on aivan kuin taideteos, niin kaunis. Kirjoitustasi on muuten kiva lukea:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Mukava kun jaksat kommentoida, ei mene ihan yksin puheluksia :) Samaa mieltä olen, että valkoinen väri raikastaa. Marjoilla saa helposti kauniita ja herkullisia koristuksia leivonnaisiin!

   Poista
 2. Todella hienon oot hyllystä tehnyt! Upea! Nam, mitä ihanan näköistä kääretorttua :P

  VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥