maanantai 15. heinäkuuta 2013

Elina-mekko



Niin siinä sitten helposti käy jos en heti saa kuvattua valmistunutta vaatekappaletta... Nimittäin, että sen kyseisen vaateparren kuvaus jää ja jää ja siirtyy ja vielä lopuksi meinaa unohtua kokonaan.

Niin meinasi käydä tälle jo loppukeväästä ompelemalleni Elina-mekkoselle. Yhtenä kauniina retkeilypäivänä sen sitten taas muistin ja niinpä se tallentui kameraan. Tosin matkalla ihanaakin ihanampaan uinti- ja nuotipaikkaan huomasin kamerani jääneen kotiin. Onneksi soitto siskolle pelasti tilanteen ja sain lainaksi hänen kameraansa!


Kaavana mekkoon on käytetty Mekkotehdaskirjan ihanan helppoa ja nopeasti ommeltavaa Elina-mekkon kaavaa. Muokkasin vaan taas vähän kaavaa enemmän toimivammaksi meidän neidille. Pienensin aika reilusti kaula-aukkoa ja pidensin vähän helmaa. Muistaakseni käytin tässäkin kaavassa kokoa 98/104. Se on leveydeltään hyvä, mutta pituutta täytyy vähän lisätä.

Kangas on vuosia kaapissa lojunut tapaus, josta minun piti alunperin tehdä itselle hame. No, eipä ole tullut tehtyä, jotenka leikkelin siitä mekon. Ja arvatkaas, sitä kangasta jäi niin paljon yli, että saisin kuin saisinkin tehtyä siitä vielä itselle hameen. Saa nähdä tuleeko sitä ikinä tehtyä...


Lopuksi vielä lähempää kuvaa kaulahörselöstä. Pitsi (tai mikä tuommoisen pampulahärpäkkeen nimi on?!) on ostettu Wexleristä.
Siellä muuten pitsit on ihan superhalpoja, tuokin maksoi vain 30 senttiä metriltä.

Musta väri lasten vaatteissa jakaa aika paljon mielipiteitä...
Miten on, käytättekö te lasten vaatteissa mustaa?
Minulla se menee pieninä annoksina ja tässä kankaassa nuo valkoiset pallerot pehmentävät ilmettä tosi paljon.

6 kommenttia:

 1. Kaunis, kaunis mekko!. Vähän tulee käytettyä yksiväristä mustaa, mutta just noin jonkun värin kanssa sekoitettuna on tosi kiva. Eikö ole vähän reiluja nuo mekkotehtaan kaavat? On tullut tehtyä vähän pienempänä mitä koko oikeasti olisi, ainakin osassa malleissa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Omasta mielestänikin tuosta mekosta tuli tosi kiva! Ja samaa mieltä olen noista kaavoista, ovat aikas reiluja. Olen muistaakseni tehnyt kaikki mekkotehdas-mekot pienemmällä koolla ja lisännyt vähän pituutta helmaan.

   Poista
 2. Elina mekko on kaunis ja kangaskin sopii tähän oikein hyvin! Itse olen tykästynyt viime aikoina myös mustaan jossain määrin lapsilla ja juurikin suunnittelin pariin vaatteeseen musta-valkoista ja jotain väriä kimpassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla odotan millaisia musta-valkovaatteita sinulta syntyy :)

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥