Me päästiin viikonloppuna pitkästä aikaa miehen (ja vauvan) kanssa kahdestaan minilomalle.
Huippuviikonlopun jälkeen arjen aloituskaan ei tunnu pahalta.
Vaikka tämän viikon aloitus olisi tuskin muutenkaan tuntunut ankealta,
sillä me saatiin heti viikon aluksi tänne harvinaisia yövieraita ♥
Vieraat lähtivät illaksi kyläilemään ja minä karkasin nyt koneelle
viimeistelemään tätä viime viikolla aloitettua postausta.
Nyt siis tulisi resepti viime postauksessa mainitsemaani
(ja synttäreillä kehuja saaneeseen) sokerittomaan banaani-taatelikakkuun.
SOKERITON BANAANI-TAATELI-SUKLAAKAKKU
1 pkt (250g) taateleita
2 dl kahvia
2 dl vettä
3 kypsää banaania
1 dl rahkaa tai turkkilaista jogurttia
2 munaa
3 dl jauhoja
(itse olen käyttänyt kaurajauhoja tai vehnää)
1 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl soodaa
(1 tl kanelia)
1. Pilko taatelit ja laita kattilaan. Lisää kahvi ja vesi ja keitä kunnes taatelit ovat pehmenneet
ja seos muuttunut sosemaiseksi. Jäähdytä seos.
2. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää taateliseokseen. Lisää joukkoon rahka ja munat.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon.
4. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan.
5. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.
Herkuttele jäähtynyt kakku kermavaahdon (sekä marjojen esim. mansikoiden kera)!
Tästä kakusta ei siis tule mikään tavallinen suklaakakku. Banaanin ja taatelin maku
on aika vahva ja ne toimivatkin tämän kakun makeuttajana.
Tätä ei siis voi millään verrata sokerilla makeutettuihin kakkuihin,
mutta ei tätä kyllä pahaksikaan voi sanoa ;) Jos resepti kuullostaa yhtään omalta,
niin kannattaa ehdottomasti kokeilla. Valmistuskin on helppoa kuin mikä, jos osaa sekoittaa,
niin osaa tämän tehdä. Yksi synttärivieras luonnehti kakun olevan aikuisen makuun sopiva.
Aika hyvin kuvattu, tosin meillä lapsetkin syövät tätä.
Minusta kakku on parasta, kun sen syö kerman (ja marjojen) kanssa.
Olen leiponut kakkua vehnäjauhoon ja nyt kokeilin kaurajauhoon, kun yksi vieras oli keliaakikko.
Minusta tästä kauraversiosta tuli jostakin syystä parempi (mutta taitaa olla makuasia)
ja taidan vastaisuudessa tehdä kakun aina kaurajauhoon.
Mukavaa ja makoisaa uuden viikon aloitusta sinulle ♥
Varmasti herkullista! Pitää testata joskus. :)
VastaaPoistaTestaappa ihmeessä 😊 Minä odotan jo vähän mansikka-aikaa, ajattelin nimittäin heti, että tähän sopisi todella hyvin tuoreet mansikat kylkiäiseksi 👌
PoistaKiitos ohjeesta!
VastaaPoistaKokeilen! <3
Kiva, jos pääsee kokeiluun 👍😊
PoistaMinä myös kiitän ohjeesta! :) Ohje kuulostaa tosi herkulliselta!
VastaaPoistaOleppa hyvä 😊
PoistaNämä sinun leivonnaisesi ovat niin herkullisen näköisiä, että väkisinkin herahtaa niitä katsellessa vesi kielelle:)
VastaaPoistaMakoisan ihanaa viikkoa! T: -Satuli-
Kiitos sinulle Satuli ❤
PoistaHei ! Voisko maitorahkan tai turkkilaisen jogurtin korvata jollain maidottomalla ? Sais myös maidottomalle sopivan ? Laktoositon onnistuu,maidoton on haastavampi ?
VastaaPoistaEn ole ikinä kokeillut korvata kakun rahkaa maidottomalla tuotteella, joten en uskalla varmaksi mitään sanoa. Kokeilemalla se selviää 😊
PoistaTätä ohjetta tuo kaapissa oleva taatelipaketti on joulusta asti varmaan odottanutkin.. :)
VastaaPoistaMahtavaa, jos resepti pääsee testiin! Sain jo yhdeltä tätä testanneelta palautetta, olivat tykänneet :)
PoistaKiitos paljon Eerika tästä reseptistä! Rakastan taatelikakkua ja baanaanikakkua ♥ Kun ne yhdistää, niin tuloksena täytyy olla ihan täydellinen herkku! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla :)
VastaaPoistaKiva, kun resepti pääsee kokeiluun! Toivottavasti tykkäät 😊
PoistaKiitos paljon tästä ohjeesta! 👍Tein eilen ja tuli ihana kakku ja kaksi muffinia.😋
VastaaPoistaKiva, kun ohje pääsi kokeiluun :)
PoistaMinä olen tehnyt kakkua muuten ohjeen mukaan, mutta banaanin tilalle laitoin 2-3 raastettua omenaa tai 2dl rusinoita yhteen desiin rommia (on banaaniallergikkoja), liotin rusinoita rommissa yön yli ja lisäsin kaikki taatelimössöön. Jauhoina käytin hienoa glut kaurajauhoa ja mantelijauhoa ja perunajauho ja kaakao ohjeen mukaan. Tulee tosi hyvää molemmista. Minun suosikki on rommirusinalla ��
VastaaPoista