tiistai 27. syyskuuta 2016

Värienergiaa




Kyllä se vaan niin on, että kukkaset piristävät ja tuovat kauneutta päivään.
Varsinkin nämä pienet auringot.
Iloisen värisistä kukista tankaan värienergiaa haastavan aamun jälkeen.
Tästä päivästä tulee hyvä, niin haluan uskoa.
Kohta lähdemme ulos, pakoon sotkua ja epäjärjestystä.
Istutamme pieninpien kanssa tulppaanin- ja narsissinsipulit maahan
ja haaveilemme kevään kukkaloistosta

Iloa ja energiaa meidän kaikkien päivään





sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Matkan varrelta


Käykö teille muille tekeville ikinä niin, että sellaiset yksittäiset käsityöt, 
tuunailut ym. kättentyöt eivät meinaa saavuttaa tätä blogimaailmaa ikinä?

Minun osalle töille meinaa käydä ja on silloin tällöin käynytkin. Se on siinä mielessä harmi, kun kiva niitä olisi saada talletettua vaikka vaan itselle muistoksi tänne blogiin. Niinpä nyt keräsin yksittäiset työt  nippuun ja päätin tehdä niistä oman postauksen. Osa kuvista on otettu silloin joskus, mutta muutamat napsin samalla kun kävimme lasten kanssa retkellä auringonkukkapellolla ihastelemassa noita iloisen värisiä kukkia.




Pikkutytöille tein jo keväällä rusettipipot, mutta ne on päässeet oikeastaam vasta nyt käyttöön.


Retkeltä toimme kotiintuomisiksi kaksi isoa kukkakimppua.


Koulutytön ompputunikan olen ommellut jo viime syksynä, mutta koska silloin kaavoja piirtäessä en tarkistanut kaavan todellista kokoa oli lopputulos teltta. Eskarimekosta tuli siis koulumekko. Onneksi tyttöselle kelpaa vielä tämän tyyppiset lapsekkaat vaatteet.



Eskaripoika on puolestaan saanut peruspuseron kaikkien muiden puseroiden joukkoon.


Vuoden keväisemmällä puoliskolla tuunasin kokeilumielessä tyttöselle kaupasta ostettua peruspaitaa. Painoin paitaan tyllin läpi kangasväreillä sydämen, lisäsin pitsirusetin ja muutaman helmen ja johan oli tyttö tyytyväinen. Ja aika kiva siitä äidinkin mielestä tuli. Pienellä vaivalla muuttui peruspaita astetta persoonallisemmaksi.



Kesän reissuja varten tuli ommeltua vauvan vaunuihin vaunuverho. Toinen puolisko siitä on mustavalkoraidallinen ja toiseen aplikoin pandan. Perheen miesväki sai kesäiselle lapinreissulle uudet pipot. Innostuin värkäämään niihin nahkasta pienet yksityiskohdat. Niistä tulikin sen verran kivat, että taidan niitä värkätä muihinkin ompeluksiini.


Täällä on taas pengottu juhlavaatekaappi läpi ja kokeiltu ja mietitty mitä kukanenkin laittaa päälle tulevaan hääjuhlaan, mihin olemme saaneet koko perheellä kutsun. Pienimmälle neidille on paininjalan alla uusi mekko ja tulipa sitä aloitettua piiitkästä aikaan ompelus myös itselle. Jos siitä tulee käyttökelpoinen saattaa se täälläkin vilahtaa ;)

ps. kuvassa olevan neidin juhlamekon olen ommellut aikanaan isosiskolle raakasilkistä.¨
Ja postauksen alussa ja lopussa vilkkuvat dominot virkkasin lasten serkkutyttön synttäripakettiin.


torstai 22. syyskuuta 2016

Leikkihuoneesta kuvattua






Viime viikkosiivojen yhteydessä innostuin napsimaan muutaman kuvan pienimmäisen tyllerön huoneesta. Vaihdoimme kesällä keskimmäisen neidin nukkumaan yläkerran aulaan, jotta pikkutyttöjen nukahtaminen sujuisi paremmin. Tytöt kun jaksoivat joka ilta höpötellä, laulella ja mitä kaikkea yömyöhään. Kumpikaan ei malttanut antaa toisen nukkua, mikä sitten luonnollisesti näkyi ja kuului aamulla. Uusi järjestely on ollut vanhaa toimivampi, vaikka voi niitä yhteisiä iltalurituksia harrastaa välillä vaikka toinen nukkuu eri huoneessakin ;) Isomman tyttösen sängyn tieltä siirtyivät siis kotileikkitavarat pienimmän neidin huoneeseen. 

Eipä tuo leikkihuone kauaa siivouksen jälkeen kuvien mukaisessa kuosissa pysy, mutta kivempihan se on lastenkin aloittaa uudet leikit kun kaikki on järkätty ja kuosissa. Ja hyvältähän se itsestäkin tuntuu, kun huushollin hävityksen kauhistus on saatu taas hetkeksi taltutettua. Että seuraavaa siivouspäivää taas odotellessa ;D




Toiveikasta torstaita!

Täällä elätellään toivoa, että osaa perheestä vaivaava flunssa ja kuumeilu 
pysyy aisoissa eikä kaada porukkaa ihan pedinpohjalle!

ps. Seuraavan kerran kun yläkerrasta tulee otettua kuvia täytyy kaivaa jalusta esille,
siellä kun ei tahdo näin syksyllä enää luonnonvalo riittä edes keskipäivällä!

torstai 8. syyskuuta 2016

Pientä piristystä







Kummasti sitä syksyn tullen alkaa taas sisustusintokin nostamaan päätään. 
Tekee mieli päivittää kotia muutenkin, kuin vain vaihtamalla tyynynpäällisiä ja lisäämällä kynttilöitä. Eräänä päivänä innostuin tarttumaan maalipensseliin ja kaksi eteisen hyllyä muutivat väriä tummanruskeasta valkoiseksi. Kummasti raikastui koko pieni ja hämärä tila. Myös pari kynttilänjalkaa ja Lidlistä ostettu harmaa keittiövaaka saivat uuttaa väriä pintaansa. Pieni 100ml kalkkimaalipurnukka riitti mainiosti näihin tuunailuihin ja maalia jäi vielä vähän ylikin. Ihan parasta tuo kalkkimaali tämmöisiin pieniin uudistuksiin, se kun kuivuu niin nopsaan. Hyllyjä hioin vielä kuluneen näköiseksi ja vahasin pinnan lopuksi Osmo Colorin värittömällä lattiavahalla, sitä kun sattuu meiltä löytymään ja se toimii hyvin kalkkimaalin kanssa. 

Eipä tullut kodin päivitys paljoa maksamaan ja 
siitäkin huolimatta tämmöiset pienet tuunailut raikastavat ja tuovat uuden tuntua kotiin

Täällä on pyörinyt pari päivää pieni omenatehdas. Nyt alkaa omppuhillot olla keitelty talven varalle ja useammalla paistoserälläkin ollaan herkuteltu. Tänä iltana ei meillä syödä omenaherkkuja vaan pitsaa. Siispä allekirjoittanut kipaiseekin nyt pidemmittä puheitta pyöräyttämään perheelleen iltapalaherkkua. Nami!