Syreeni tuoksuu.
Yksi kesän lempparikukistani, kesän tuoja.
Ilostuttaahan se kukinnallaan aina kesän kynnyksellä.
Lapsuudenkesinä syreeni kukki aina koulujen loppumisen aikaan.
Muistan kuinka minulla oli tapana ihastella koulumatkoilla kukkaan puhkeavia syreenipensaita.
Koulujen loppuminen ja kukkvat syreenipensaat.
Ne kuuluvat edelleen yhteen.
Siitä alkoi lapsena se oikea kesä
ja siitä alkaa nytkin ♥
Eskarilaisen tai oikeammin tulevan koululaisen alkaneen kesäloman kunniaksi
herkuttelimme ulkona raparperimehulla ja viipaleleivillä.
Paitsi minulla oli tummaa suklaata ;)
Tein ensimmäistä kertaa raparperista mehua ja kylläpä tuli hyvää!
RAPARPERIMEHU
3 l vettä
1 kg raparperia pilkottuna
n. 250 g sokeria (tai maun mukaan)
1. Laita raparperit ja vesi kattilaan ja keitä niitä 15 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon sokeri.
3. Jäähdytä, siivilöi raparparperinpalat mehusta ja pullota mehu.
4. Lantraa halutessasi mehua vedellä ja nauti!
Voiko mehun teko mennä enää helpommaksi!
Säästin siivilöidyn raparperihötön ja ajattelin tänään leipasta siitä vielä piirakan.
Muistan, että mummo teki piirakkaa mehustuksesta tulleesta viinimarjahötöstä,
niin miksipä ei raparperihöttökin taivu vielä piirakkaksi.
Ihana kesäkuu on aivan nurkan takana!
Syreenin tuoksua ja kesäistä lämpöä toivottelen tähän viikkoosi!
ps. Ja kaunista patjarikkoa oli nyt vaan pakko kuvata viikonloppuna
ja niitä kuvia tännekin laittaa!
Hmmm... mikäköhän se minun lempparikukka nyt olikaan ;)