maanantai 28. huhtikuuta 2014

5-vuotis juhlat


Ompas mukava viikonloppu takanapäin...



Vietimme viikonloppuna vanhimman neidin 5-vuotis synttäreitä.
Vuoden päästä neiti aloittaakin eskarin.
Mihinköhän tämä aika rientää?
Sitä on tullut ihmeteltyä ja kyseltyä viimeaikoina.
 Onkohan tässä sitten ihan kriisin paikka tälle äipälle :/

Vaikka onhan se myös aika helpottavaa kun lapset kasvavat ja tulevat enemmän omatoimisiksi.
Ei tarvitse olla aina tarkistamassa onko kumppariin työnnetty pelkkä paljas jalka jne...




Tyttö ilmoitti viikolla, että haluaa violetit synttärit ja ilmapalloja :) Kaappien kätköistä löydettiinkin violetteja kynttilöitä, servettejä, pillejä ja ilmapalloja.

Tarjottavat mietittiin sellaisiksi, että tyttö pystyi osallistumaan niiden tekoon. Ja voi miten innoissaan neiti pyörittelikin suklaapikkuleipiä, kokosi coctailtikkuja, vatkasi muffinssitaikinaa ja koristeli täytekakkua.




Mariannemuffinsien päälle askarreltiin perhoskoristeet. Neiti kun on nykyään ihan yli-innokas askartelemaan ja hän ehtikin kysellä, että mitä me tänävuonna askarrellaan hänen synttäreille.

Perhoskakun idean olen joskus napannut netistä. Tavallinen pyöreä kakku puolitetaan ja asettamalla pyöreät puolet vastakkain saadaan perhosen muoto. Helppoa ja passaa hyvin tälläiselle, jolla ei riitä into alkaa tekemään monimutkaisia kuviokakkuja. Minun juttuani on enemmän tälläiset kaakut.

Molemmat kakut kätkevät sisälleen saman täytteen, toinen vaan gluteenittoman pohjan väliin ja toinen vehnäjauho sellaisen. Sisältä siis löytyy tästä kakusta peräisin olevaa vadelmakiisseliä ja mustikkarahkaa. Kiisseli ei ihan parhaiten näytä soveltuvan sokerikakkupohjaan (imeytyy huokoiseen kakkuun), mutta tulipahan testattua, eikä kakusta sentään syömäkelvotonta tullut!


Nostalogisia riisisuklaita oli pakko tehdä! Aijai tässä kohtaa me poikettiin väriteemasta niinkuin muffinssivuoissakin. Prisman reissulla ei löytynyt violetteja vuokia enkä viitsinyt lähteä koko kaupunkia kiertämään yksien synttäreiden takia. Huomatkaa, ne sointuivat kuitenkin kakun koristeisiin ja tarjolla olleisiin Marianneihin ;D Näitä me syötiin lapsuudessa varmasti kilotolkulla. 
Puolikas kookosrasvapaketti jääkaapissa muistutti näiden olemassaolosta. Siitä sitten jysähti ajatus, että voihan tälläisiä lapsuuden herkkuja tehdä näin aikuisiälläkin (ja toki sitä pitää jatkaa periteitä omille lapsille). Pirautus äidille ja helpottunut huokaisu, että resepti oli vielä tallessa!

Ja arvatkaa maistuiko ne hyviltä melkein parinkymmen vuoden jälkeen :)


Päivänsankari taas huokaisi ilosta päästessään leikkaamaan ihan itetehtyä kakkua violetissa synttärimekossa. Jo pari päivää ennen kemuja tyttö ilmoitti laittavansa kyseisen mekon päälle synttäripäivänä. Tokihan sitä pitää olla teeman mukainen vaatetus, tarkka tyttö ;D

Ja nuo kynttilöiden värit ovat muuttuneet ihan kummallisiksi...
Oikeasti niiden väri on syvänvioletti, että tämmöinen tiedoksi vielä loppuun!

Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!


perjantai 25. huhtikuuta 2014

Kevään kauneuspilkut








 Kevät, ihanaa, että olet täällä!!
 
Oikein mukavaa viikonloppua kaikille teille, lukijani!
Aurinkoa päiviinne!!

Meillä on ainakin kiva viikonloppu tiedossa,
mutta siitä sitten ensiviikon puolella... :D

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Teeppareita ja tuunatut farkut



Jes, kerrankin olen aloittanut ajoissa kesävaatteiden ompelun! Toivoa sopii ettei tänä vuonna viimeiset kesävaatteet ilmesty lasten vaatekaappeihin vasta ensimmäisinä hellepäivinä vaan tämä ompeluinnostus nyt jatkuisi...

Poika sai näin alkuun Metsolan traktori-joustofroteesta ihan tavis t-paidan. Paitaan humpsahti reilusti kasvunvaraa, mutta eiköhän se kesällä ole ihan passelin kokonen. Ainakin poika on viimeisten kuukausien aikana venynyt pituutta melkoisesti.


Samalla testasin tuunata miehen ikivanhoista farmareista poitsulle housut. 
Leikkasin sopivat housut hyödyntäen farkkujen valmista sivusaumaa. Purin takataskut ja ompelin ne sivuille reisitaskuiksi. Lahkeensuihin ja vyötärölle laitoin jämäkät resorit. 

Aika hauskat housut tuli! Oikeinkin hyvät kotipökät :)


"Heeei, äiti, multa tippuu nää rillit!!"

Ja naurusta ei meinannut tulla loppua, niin kuvattavalta, kuin kuvausta seuranneelta isosiskolta ;)



Toisenkin perus t-paidan poika sai...
Tämä paloautopaita olikin erityisesti pojan mieleen :)

Ja tiedättekö, me ollaan oikeasti saatu nauttia huippu lämpimistä ilmoista! Melkein on t-paidoilla ulkona tarennut olla! Kyllä se kesä näyttää sieltä pikkuhiljaa tulevan :)


lauantai 19. huhtikuuta 2014

Lankalauantai


Lankalauantain kunniaksi tulisi muutamia kuvia keittiön puolelta.


Nyt on ollut niin lämmintä ettei puuhellassa ole tarvinnut pitää tulta.
Niinpä laittelin vähän pääsiäisjuttuja tuohon hellannurkkaankin.

Koivunoksat ovat suloisilla hiirenkorvilla ja rairuoho senkun venyy venymistään.
Oi, ihana vihreys! Ei mene varmaan montaakaan viikkoa kun ulkonakin vihertää, niin lupaavasti koivujen silmut jo pullistelevat!



Viime vuonna tekemäni kananpojat ovat lennähtäneet puulaatikon päälle tarkkailemaan köökin touhuja.


Vanhat ja valtavat puiset puurokauhat ovat uusimmat löydöt kirpparilta.
Entisajan ihmiset ovat tainneet saada mahat täyteen jo yhdestä puurokauhallisesta ;)



Eilen tuli panostettua ruokailuun astetta arkiruokailua enemmän.
Meidän perhe ei ole erityisesti pashan ystäviä, jotenka tein jälkkäriksi hillarahkaa. Ja sehän upposi porukalle! Jälkkärin jälkkäriksi nautimme tietenkin suklaata :)


ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ!!

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Pääsiäiskoristeluja



Oi, ihanuus millaisista päivistä ollaan saatu nauttia! 
Harmi vaan kun päivät ovat olleet niin touhua täynnä etten ole paljoa pihalla kerinnyt olemaan. Onneksi auringonsäteet ylettyvät sisällekin asti. Kivempi sitä on sisälläkin touhuta kun ulkona on kaunis ilma.




Viime- ja edellisvuonna askarrellut pääsiäiskoristeet on kaivettu laatikosta ja ripoteltu pitkin kotia. Vanhalla sanomalehdellä päällystetyt massapallomunat pääsivät tekemäni risukranssin sisään. Pienemmät munat pääsivät keikkumaan ulkoa haettuun oksakimppuun.

Tänä vuonna ei olekkaan tullut mitään uutta pääsiäiseen liittyvää koristetta tehtyä.
Vanhoilla mennään kun kerran niistä tykkään edelleen!


Lasten kylvämät ohrat ja rairuohot ovat venyneet pitkiksi. Kerrankin oltiin ajoissa noiden pääsiäisruohojen kanssa :) Pienet narsissit loistavat kilpaa auringon kanssa keittiössä ja ulko-ovella. 

Minun oli tarkoitus laitella keittiöstäkin kuvia...
Postauksesta vaan näytti tulevan kauhean pitkä, jotenka laittelen keittiöstä tulemaan joku päivä oman jutun!


Odotan jo niin pääsiäispyhiä. Saa oikein luvan kanssa vaan olla :)
Jos vielä säätiedotukseen on uskomista niin silloin pitäisi olla myös huippuhienot ilmat.
Niin, että arvatkaa vaan otetaanko me pääsiäisenä alkuviikon ulkoilemattomuus takaisin!

Onko teillä tapana koristella kotia pääsiäiseksi?

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Pipoista pitsipaitaan...

ja vähän siltä väliltä.
Nyt tulee sekava postaus sitä ja tätä ja osa kuvistakin on niin harmaita
mutta koittakaa kestää ;)


Tytöllä oli tarvetta siistimpään pipoon, niinpä ompelin hänelle ruusukepipon. 
Ruusukepipo on paranneltu versio tästä piposta.
Napin tyttö valitsi pipoonsa itse :)


Tytön piposta tuli niin kiva, että minun piti tuunata oma peruspihapipo astetta paremmaksi.
Kyllä nyt kelpaa haravoida ja kyykkiä kukkapenkeissä!

Ja nyt me sitten voidaan samistella tytön kanssa :)


Samaisella tytöllä oli pää kasvanut talven aikana senverran paljon, että kaikki pihapipotkin kiristivät päätä. Niinpä tyttö sai vielä toisenkin pipon. 
Tämä on mallia hiippa. Taakse tein rypytyksen framilonnauhalla niin pipo asettuu paremmin päähän eikä nouse korkeuksiin. Edessä on piristeenä muutama iloisen värinen nappi.
Tästäkin tuli kiva.


Keskimmäisen neidinkin pää oli kasvanut sen verran, että hällekin piti surauttaa kevättakkiin sointuva pipo. Tähän virkkasin koristeeksi kukkasen.


 Vielä mahtui Kirpulle viime keväänä ompelemani takki. Kiitos käännettävien hihansuuresorien. Isommallekin tytölle mahtuu vielä tämän kevään tämä takki. Takeissa vaan on paksu fleecevuori, jotenka pitäisi pikkuhiljaa aloitella kevyempien kesätakkien ompelua. Ikinähän ei tiedä kuinka nopeasti ilmat tästä lämpenevät ja silloin fleecevuori saattaa olla vähän liikaa.


 Sitten tullaan osioon: siltä väliltä!

Poitsulle piti surauttaa ihan tavisyöppäri kun enää yksi ainut yöasu ylettyi peittämään nilkat ja ranteet.

  
Tässä yöppärissä ei nyt ole mitään suurempaa esiteltävää, paitsi, että tuosta edessä olevasta yksinkertaisesta piristeestä tuli aika hauska! Siinä siis yritin saada samalla kankaalla kuvion aikaiseksi kohdistamalla valkoiset raidat sinisien keskelle.

Tasaraidoilla saisi vielä veikeämmän näköisen kuvion aikaiseksi!


Sitten siirtykäämme tarkastelemaan uutukaista pitsipaitaani.

Tämä paita kuuluu sarjaan: tee ja suunnittele samalla.
Eli leikkasin perust-paidan palaset, lähdin ompelemaan ja ommellessa keksin leikata kaula-aukkoon vekin.
En halunnut paidasta liian huolitellun näköistä jotenka jätin kanttaukset raakareunaisiksi. Kokonaisuus jäi kuitenkin vähän pliisunnäköiseksi, jotenka laitoin vielä hihansuihin raakareinaiset tampit ja eteen väkersin kukkasen.


Joustopitsi on Eurokankaan palalaarista. Ei mikään älyttömän kaunis sellainen, mutta siihenhätään kun pitsiä lähdin metsästämään ei siellä muuta ollut, ei pakalla eikä laarissa. Tuo kangas siis lähti muutamalla eurolla mukaan ja siitä syntyi sitten tämä harjoituspaita. Lopputulos olisi voinut olla kivempikin (jos siis olisi löytynyt hienompi kangas ;) ja jos olisin sovittanut paitaa ennenkuin se oli valmis, kaula-aukko olisi nimittäin saanut olla himppasen avarampi!)!


Mutta tulipahan todettua, että voisihan sitä enemmänkin itselle ommella. Ei se nyt niin vaikeaa ole perusvaatetta itselle tehdä, vaikka niin vielä vähän aikaa sitten ajattelin. Seuraavaksi vaan voisin etsiä ihan kunnon kaavat ja suunnitella etukäten mitä alan tekemään!

Kaula-aukkoa koristavan kukkasen ohjeen löydät täältä.

Tämmöistä tällä kertaa.
Ensikerralla sitten jotakin pääsiäiseen liittyvää...