torstai 23. tammikuuta 2014

Palanen eteistä


Aurinkoinen ja valoisa päivä innosti tarttumaan kameraan ja kuvaamaan vähän huushollia. Laittelenkin tänne nyt muutaman kuvan meidän eteisestä.



Eteiseksi kutsuttu, pikkuinen käytävätila, onkin aika haastava kuvattava. Se kun on sen verran pimeä tila yhden pienen pohjoiseen päin olevan ikkunan takia.
Eteinen on täynnä myös oviaukkoja. On kulkua kettiöön, olkkariin, vessaan, kuistille, kellariin ja vieläpä yläkertaankin.



Aika harmaata näyttää hyllyilläkin olevan!


 Köyhänhopeiset joulupallot roikkuvat vieläkin ikkunanurkassa olevassa käkkyräoksassa. Minusta nuo käyvät hyvin talvikoristeinakin, jotenka en ole malttanut ottaa niitä vielä pois. Roikkukoot siinä niin pitkään kunnes alkaa kevättämään! Vaan vielä vähän aikaa aion kuitenkin nauttia talvesta, aurigosta, pakkasista ja lumesta :)

Tällä kertaa juttu ei oikein luista jotenka kuvat puhukoot puolestaan :) 

tiistai 21. tammikuuta 2014

Vilusormille


Voihan paukkupakkaset!
***
Totta puhuen tätä olen kyllä odottanutkin,
nimittäin kunnon talvea.
Jospas sitä saataisiin vielä pikkuisen lunta lisää niin olisi vielä parempi.


Aamuisin on ollut ihana herätä auringon paisteeseen
ja verhoja availlessa ulkona on ollut suorastaan häikäisevän kaunista!
Ja mikäs on sen mukavampaa kuin sytytellä aamusella puuhellaan tulet, laittaa puurokattila hautumaan ja nauttia pehmeästä leviävästä lämmöstä villasukat jalassa.
Talvisin meillä tuleekin lämmitettyä puuhellaa ihan aktiivisesti. Välillä saattaa mennä päiviä ettei tule käytettyä sähköliettä ollenkaan.


Lapset ovat ulkoilleet päivittäin paukkupakksista huolimatta. Kun vain pukee tarpeeksi päälle niin kyllähän siellä pärjää! Jo syksyllä ostin useamman kerän täysvillaista lankaa lasten lapasia varten, mutta kuinka ollakkaan langat unohtuivat laatikon pohjalle. Liekkö syy ollut alkutalven talvettomuus, että sillä tavalla pääsi käymään. Onneksi noita peruslapasia neuloo nopeasti, jotenka kerkesinpä tehdä jokaiselle omat ennen kovia pakkasia! Ja hyvin nuo villalapaset toimivat talvihanskojen alla, ovat kyllä ihan ykköset!

Oikein ihania pakkaspäiviä kaikille täällä kävijöille!

perjantai 17. tammikuuta 2014

Järjestykseen, mars!!


Kaikennäköisiä inspiraatioita sitä saattaakin saada silloin kun pitäisi mennä nukkumaan, kumma homma ;)
Pari iltaa takaperin nimittäin keksin alkaa ompelemaan tyttöjen hiuspinneille pinnityynyä.
Pinnityynyn idea ei ole mikään uusi, nappasin sen Mekkotehdas-kirjasta. En vain halunnut pinnityynystä pelkkää tavallista palleroa ja niinpä syntyi idea pinnipöllöstä.


Piirrellessä kaavoja kyseiseen pöllöön en hoksannut (lue: minulla on paha tapa tehdä ennen kuin ajattelen!), että pöllön mitat muuttuvat hieman kun se saa täytettä sisään. Seuraavaan pöllöön leventäisin vähän kaavoja ja pienentäisin hiukkasen tuota valkoista naamaosaa. Muuten tuosta tulikin aika hauska tapaus! Isompi neiti ihastui pöllöön niin, että olisi halunnut sen unikaverikseen :)


Nyt on pinnit ojennuksessa!
Pinnejä ja pompuloita on tullut tehtailtua pitkin viimevuotta. Aina kun ei ole löytynyt uuteen vaatekappaleeseen sopivaa pinniä tai ponnaria niin on pitänyt tehdä uusi (juu, ei noissa kuvissa kaikki ponnarit ja pinnit ole mitä on tullut tehtyä) ;) 
Näitä kun on helppo ja nopea tehdä ja vieläpä mukavakin! Oikeasti näihin meinasi jäädä vallan koukkuun, olisi niin tehnyt mieli tehdä vielä tuon värinen setti ja tuosta kankaasta, mutta pakkohan sitä oli vähän itseä hillitä. Eihän yksi tyttö (pienemmällä pysyy pinnit ja pompulat päässä parikymmentä sekuntia) kerkiä/tarvitse sataa hiuslenksua tai pinniä!


Pinnit, hiuslenksut ja päällystettävät napit olen tilannut Nappikauppa Punahilkasta.

Kirpsakkaa ja aurinkoista viikonloppua teille kaikille!

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tähtiä ja raitoja



Tuntuu, että poika on venähtänyt viimeisen parin kuukauden aikana monta senttiä ja yhdestä jos toisesta vaatekappaleesta on alkanut vilkkumaan rannetta tai nilkkaa. Äkkinäiseen paitapulaan valmistuikin sitten nopeatekoinen peruspaita. Tähtitrikoon tilasin nekut.fi:stä jo ennen joulua. Paidan ompelin tarkoituksella reiluhkolla kasvunvaralla, jospa ei sitten heti keväänkorvalla tarvitsisi olla taas uusimassa pojan paitapuolta!


Samaan syssyyn tähtipaidan kanssa valmistui peruspaidasta muokattu huppari iäisyyden kaappissa lojuneesta velourista. 
Pääsipäs nyt tuokin raitakangas käyttöön!


Tässä paidassa oli pakko vähän revitellä ja laittaa turkoosit resorit hihansuihin ja vuorittaa huppu turkoosilla pallotrikoolla. Pallotrikoo on myös lojunut kaapin perukoilla ties kuinka monta vuotta. Lopputulos meinasi jäädä vähän pliisuksi, jotenka aplikoin toiseen hihaan turkoosin tähden ja eteen ompelin kengurutaskun. Ja heti näytti paita paremmalta!
Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen, saipahan poitsu lämpöisen paidan kotona pidettäväksi.

Mepäs jatketaan täällä sunnuntaipäivän viettoa
ja nautitaan pakkasesta ja hiljaisesta lumisateesta!
Jospas se talvi vihdoinkin nyt tulisi, 
toivottavasti!!

tiistai 7. tammikuuta 2014

Pikku tohtorille


Löysin tuossa syksyllä aivan älyttömän upean lääkärilaukun yhdestä myyjäistapahtumasta. Laukku oli itse tehty keinonahasta ja laukun sisältä löytyi mm. puusta itse tehty verenpainemittari ja kuumemittari, paksusta huovasta ommeltuja laastareita, hoitajanpäähine ja siderullia.
Pakkohan siis tuollainen ihanuus oli meille kotouttaa. Vanhin lapsista sitten löysikin lääkärilaukun jouluaattona paketistaan.


Pikku tohtorit ovatkin viimepäivinä kovasti hoidelleet tosiaan, nukkejaan ja pehmolelujaan. 
Ja olenpas itsekkin joutunut muutaman kerran rokotettavaksi :)


Innostuin itse vähän täydentämään laukun sisältöä ompelemalla toisen päähineen (tuon tytön päässä olevan) ja yhden laastarin.
Ja mikäs tohtori se semmoinen on joka ei kulje valkoinen takki päällä...
jotenka pakkohan tilanne oli korjata ja surauttaa vielä pikkuinen lääkärintakki täydentämään lasten leikkejä.

Ihailtavaa tämä lasten mielikuvitus,
miten voikaan lääkärintakki muuttua vaikka miksi leikkien vaihduttua.
Yksi roolivaate ja monta leikkiä :)

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Punaisesta kammarista


Jotakin pientä sain sentään aikaiseksi välipäivinä
löhöilyn ja syömisen lisäksi ;D ...


Nimittäin pellavaisen helmalakanan punaisen kammarin vierassänkyyn.


Tämä meidän punaiseksi kammariksi ristitty huone on keittiön ja olkkarin välissä ja toimittaa mm. vierashuoneen virkaa.


Sängyllä majailevat tyynyt, keinukuvalla varustettua lukuunottamatta, ja hanhen olen ommellut aikojen saatossa. Virkatun päiväpeitteen olen saanut anopilta ja se passaakin tosi hyvin tähän meidän mummolatyyliseen tapettiin.
Tämä huone on ainut "rajummanpuoleinen" huone meillä! 
Muut huoneet meillä onkin hillitympiä ja tähän huoneeseen verrattuna suorastaan värittömiä:)


Tämä kuva on räpsästy keittiön ovelta.
Haaveilen sängyn tilalle vanhasta puusohvasta, mutta täytynee odotella ensiksi, että tuo sänky siirtyy jonkun lapsukaisen käyttöön.
Punaisessa kammarissa on myös astiakaappi, missä säilytetään pyhäastioita...


ja vanha antiikkipöytä. Mikä on toisaaltaan juhlissa kätevä kun sen saa levitettyä tosi pitkäksi, mutta josta voisin kuitenkin luopua kun se on niin vähällä käytöllä ja vie huoneessa paljon tilaa! 

Pikkasen pitäisi muutenkin miettiä koko huoneen tarkoitusta ja huonekalujen järjestystä uusiksi... huone kun näyttää omaan silmään kamalan sekavalta! Tosin ensiksi pitää odottaa, että saadaan lastenhuoneet tehtyä kun tällä hetkellä tuon huone on myös leikkihuoneeksi kutsuttu! :)


Hyvää ja onnellista vuotta 2014!!

ps. hyi kamala, kun tuo bloggeri muutti osan kuvista ihan epäselviksi...